«Βαριά ερωτευµένος» (Shallow hal)
ΣΚΑΪ, 15.30
Αμερικανο-γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι, με τους Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζακ Μπλακ, Τζέισον Αλεξάντερ, Τζο Βιτερέλι. Ενας 35άρης παγιδεύεται στη συμβουλή του πατέρα του για την κατάκτηση της γυναίκας sex symbol, ξεπερνώντας τα όρια των δυνατοτήτων του. Ολα θα ανατραπούν όταν υπνωτισμένος από έναν γκουρού ερωτεύεται μια υπέρβαρη κοπέλα που όμως στα δικά του μάτια έχει το παρουσιαστικό της Γκουίνεθ Πάλτροου. Οι αδελφοί Φαρέλι αποφεύγουν τις συνηθισμένες χοντροκοπιές τους για να περάσουν κάποιες στιγμές με ξεκαρδιστικό και κάποιες με αφόρητα συναισθηματικό τρόπο το μήνυμα ότι η εξωτερική ομορφιά δεν μετράει.
«Η άκρη του νήµατος» (Jagged edge)
MEGA, 23.30
Ο πάμπλουτος πλεϊμπόι Τζακ Φόρεστερ (Τζεφ Μπρίτζες) κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του, την περιουσία της οποίας κληρονομεί. Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει, ύστερα από κάποιους δισταγμούς, η νεαρή και δραστήρια δικηγόρος Τέντι Μπαρνς (Γκλεν Κλόουζ), πρώην βοηθός του εισαγγελέα Κρέισνι, ο οποίος στηρίζει στην καταδίκη του Φόρεστερ την πολιτική άνοδό του. Πολύ γρήγορα η Τέντι ερωτεύεται τον πελάτη της, κι αυτό την κάνει πιο αποφασισμένη να κερδίσει τη δίκη. Είναι, όμως, όντως αθώος ο Φόρεστερ ή η όμορφη δικηγόρος έχει πέσει θύμα μιας φρικτής πλεκτάνης; Διάσημο δικαστικό θρίλερ της δεκαετίας του 1980, που ακολουθεί τα χνάρια του Αλφρεντ Χίτσκοκ θυμίζοντας κάπως την «Υπόθεση Παραντάιν». Βοηθά η σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Μαρκάν. (ΗΠΑ, 1985, 104′)
ελληνικη ταινια
«Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο»
Star, 21.00
Οσες φορές και να τη δει κανείς θα περάσει καλά, βεβαίως-βεβαίως. Μια από τις κλασικές ταινίες του ζευγαριού Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου, έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου 1959. Την πρώτη μέρα προβολής η ταινία έκοψε περίπου 21.500 εισιτήρια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1959 στο Ψυχικό ενώ τα χαστούκια όχι μόνο ήταν αληθινά, αλλά και πολύ περισσότερα απ’ όσα βλέπουμε στην ταινία. Οσο για το διάσημο τραγούδι «Το γκρίζο γατί (Νιάου βρε γατούλα)», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλέκος Σακελλάριος έπαιζε το ακορντεόν που ακούγεται.

HeliosPlus