Ελληνικη σειρα
«Το τατουάζ» ALPHA, 21.00
Ανησυχώντας για την κόρη του ο Θεοχάρης φτάνει εσπευσμένα στην Αίγινα, όπου εξαγριωμένος απαιτεί απ’ τον Αλέξανδρο να μάθει τι συμβαίνει. Στο μεταξύ ο Τόνυ, λίγο πριν υπογράψει για το διαζύγιο, κάνει μια προσπάθεια να τα ξαναβρεί με την Αννα. Ο Παύλος εκμυστηρεύεται στον Αγγελο τους φόβους του ότι η Μάρθα κρύβει κάποιο πρόβλημα υγείας της και ο Αγγελος προτείνει να την παρακολουθήσουν. Η Νίνα ρίχνει στάχτη στα μάτια της Βέρας, λέγοντάς της ψέματα πως ξεκίνησε καινούργια σχέση με κάποιον Δημήτρη.
ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο ράφτης του Παναµά»
(The tailor of Panama)
MEGA, 24.00
Ο Τζον Μπούρμαν συνδυάζει έξυπνα ερωτικό και υγρό στοιχείο στα νερά του Παναμά όπου ένας υστερόβουλος κατάσκοπος (Πιρς Μπρόσναν) εκμεταλλεύεται τη φιλία ενός ράφτη (Τζέφρεϊ Ρας), κλέβει τη γυναίκα του (Τζέιμι Λι Κέρτις) και καταστρέφει τη ζωή όλων. Διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Τζον Λε Καρέ, που είναι περισσότερο μια μαύρη σάτιρα της μεταψυχροπολεμικής περιόδου παρά μια κατασκοπική περιπέτεια τύπου Τζέιμς Μποντ. Ο Τζον Μπούρμαν τονίζει ακόμη περισσότερο τον σκωπτικό χαρακτήρα του βιβλίου, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα έναν κόσμο διαφθοράς που διαχέεται από τις μυστικές υπηρεσίες μέχρι την πολιτική εξουσία. Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό της Μπερλινάλε. (ΗΠΑ, 2001, 105′)
«Λούφα και Παραλλαγή:
Σειρήνες στη Στεριά»
Star, 23.30
Ελληνική ταινία του Νίκου Περάκη, με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Γιώργο Σεϊταρίδη, Στέλιο Ξανθουδάκη. Λίγα χρόνια μετά το επεισόδιο στη βραχονησίδα Πίττα, οι πρωταγωνιστές του ξανασυναντιούνται για να βοηθήσουν τον Σταυρακομαθιακάκη να βρει τη 12χρονη Νούρι, η οποία κρατείται και πρόκειται να απελαθεί. Οι ήρωες των «Σειρήνων στο Αιγαίο» αποστρατεύονται και σοβαρεύουν, καθώς ο Περάκης τους τοποθετεί στην Αθήνα και αντικαθιστά τα φανταρίστικα καλαμπούρια με μια άλλοτε χαλαρή και άλλοτε διεισδυτική πολιτικοκοινωνική σάτιρα.

HeliosPlus