Η νέα σειρά του ΗΒΟ «The Deuce» είναι ένα σκληρό παραμύθι για μεγάλα παιδιά, που διαδραματίζεται στους κακόφημους δρόμους, χωρίς να χάνει την επαφή με την ανθρωπιά των ηρώων του. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο του χωροχρόνου: στη Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στη γειτονιά (The Deuce, στην πλατεία Τάιμς), που εκείνη την εποχή είχε δώσει στην αμερικάνικη μεγαλούπολη τη φήμη της «Πρωτεύουσας της Αμαρτίας».
Οι χαρακτήρες που συναντάμε είναι πόρνες, σωματέμποροι, ναρκομανείς και διακινητές, αστυνομικοί και μικροαπατεώνες, και οι περισσότεροι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και της νύχτας στο πεζοδρόμιο. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια και στα σινεμά της περιοχής παίζουν πορνό και τον «Κομφορμίστα» του Μπερτολούτσι. Από τα λεωφορεία που καταφθάνουν από τις αμερικανικές επαρχίες κατεβαίνουν χαριτωμένες νεαρές, αρκετές από τις οποίες θα καταλήξουν να δουλεύουν στους κακόφημους δρόμους για τους σωματεμπόρους, που τις αξιολογούν από κάποια απόσταση.
Η αναπαράσταση της εποχής και της ατμόσφαιρας έχει γίνει με μεγάλη μαεστρία, με προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Οι δημιουργοί της σειράς αφηγούνται μια σκοτεινή ιστορία χωρίς να καταφεύγουν σε φθηνούς συναισθηματισμούς και ωραιοποιήσεις, αλλά ούτε και σε εύκολα κηρύγματα και διδακτική διάθεση. Μπορεί να περιέχει σκηνές σκληρού σεξ και ωμής βίας, αλλά ταυτόχρονα ρίχνει ένα τρυφερό βλέμμα ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φύσης. Ενα από τα κεντρικά θέματα της σειράς είναι η νομιμοποίηση και η άνοδος της βιομηχανίας του πορνό στη Νέα Υόρκη εκείνης της εποχής, καθώς και η εξάπλωση του HIV.
Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Τζέιμς Φράνκο, που υποδύεται δύο δίδυμα αδέλφια με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες: ο ένας είναι ένας μαζεμένος τύπος που προσπαθεί να τα καταφέρει σαν μάνατζερ ενός μπαρ και ο άλλος το αρχέτυπο του κακού παιδιού που είναι αποφασισμένο να πάρει όλους τους λάθος δρόμους. Συναρπαστική είναι επίσης η Μάγκι Γκίλενχαλ, στον ρόλο μιας πόρνης που δεν διστάζει να κάνει μαθήματα στοιχειώδους καπιταλισμού σε νεαρούς πελάτες της. Οταν ένας από αυτούς, ένα 17χρονο αγόρι, της ζητάει να επαναλάβουν επειδή τέλειωσε πολύ γρήγορα εκείνη τον ρωτάει τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του. «Είναι ντίλερ αυτοκινήτων» της απαντάει ο νεαρός. «Δεν φαντάζομαι να δίνει δύο αυτοκίνητα στην τιμή του ενός στους εύκολους πελάτες του» του λέει η Κάντι. Τους πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ που αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους Λόρενς Γκίλιαρντ Τζούνιορ, Μαργκαρίτα Λεβίεβα και η Εμιλι Μεντ.
Δημιουργοί είναι ο Τζορτζ Πελεκάνος και ο βραβευμένος με βραβεία EMMY Ντέιβιντ Σάιμον, που παλιότερα μας είχε δώσει το περίφημο σίριαλ «The Wire».
Οι έλληνες τηλεθεατές μπορούν να βλέπουν τη σειρά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους κάθε Κυριακή στις 04.00 μετά τα μεσάνυχτα και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00 στο Novacinema 4HD.

HeliosPlus