Ξένες ταινίες
«Μέχρι το τέλος» (The Homesman)
ΕΡΤ2, 22.45
Η Χίλαρι Σουόνκ υποδύεται με σθένος τη μοναχική αγρότισσα στη Νεμπράσκα του προπερασμένου αιώνα, η οποία ενώ αναζητεί σύντροφο αναλαμβάνει τη μεταφορά τριών γυναικών ψυχικά ασθενών προς τη γειτονική Πολιτεία της Αϊοβα. Το ταξίδι, με συνοδό έναν απόκληρο της κοινωνίας (Τόμι Λι Τζόουνς –και σκηνοθέτης), θα είναι γεμάτο εμπόδια μέσα από τα οποία προκύπτει μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και πικρή σύγκρουση ανάμεσα στην ηθική και στον κυνισμό, στην καλοσύνη και στη βαρβαρότητα. (ΗΠΑ / Γαλλία, 2014, 122′)
«Η εξουσία της νύχτας» (Street kings)
ΣΚΑΪ, 23.00
Κατάχρηση εξουσίας στο αστυνομικό σώμα του Λος Αντζελες, με τον Κιάνου Ριβς στον σκοτεινό ρόλο ενός αλκοολικού αστυνομικού διχασμένου ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγερ, σενάριο Τζέιμς Ελροϊ και τους Χιου Λόρι, Φόρεστ Γουίτακερ σε β’ ρόλους. (ΗΠΑ, 2008, 99′)
«Χωρίς ταυτότητα» (The Bourne identity)
STAR, 23.30
Ο Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι και έρχεται αντιμέτωπος με πράγματα που δεν του αρέσουν καθόλου. Κοσμοπολίτικη, ρετρό αλλά συγχρόνως μοντέρνα περιπέτεια κατασκοπείας γυρισμένη από τον Νταγκ Λίμαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Aκολουθήθηκε από δύο εξίσου επιτυχημένες «συνέχειες». (ΗΠΑ, 2002, 117′)
«Σκότωσε για μένα» (Kill for me)
MEGA, 24.00
Δύο νεαρές συγκάτοικοι, που προσπαθούν να ξεφύγουν η καθεμία από το δικό της τραυματικό παρελθόν βίας και κακοποίησης, οδηγούνται σε μια ανίερη συμμαχία με θανάσιμα απρόβλεπτες συνέπειες. (ΗΠΑ, 2013, 95′)

HeliosPlus