Εμπορικές συμφωνίες με τη Vodafone και τη Wind για τη μετάδοση του αθλητικού περιεχομένου της συνδρομητικής της τηλεόρασης συνήψε η Forthnet. Τα κανάλια Novasports θα είναι διαθέσιμα μέσα από την πλατφόρμα Vodafone TV, καθώς και την υπό διαμόρφωση αντίστοιχη πλατφόρμα ΙPΤV της Wind.
Το κανάλια Novasports μεταδίδουν αποκλειστικά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την EuroLeague, κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, καθώς και το Basketball Champions League. Επίσης, προβάλλουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γαλλίας και Ολλανδίας, την Championship Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup Αγγλίας, τα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και τους τελικούς Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά και άλλες κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το φημισμένο τουρνουά τένις Wimbledon.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η εμπορική αυτή συμφωνία, καταδεικνύει την ηγετική θέση της Nova στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και δίνει την δυνατότητα στα κανάλια Novasports να είναι διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερους Έλληνες τηλεθεατές».
Vodafone: Στόχος να γίνει κορυφαίος πάροχος συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας
Με την εμπορική συμφωνία με τη Forthnet, το περιεχόμενο της πλατφόρμας Vodafone TV, ενισχύεται με το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο και των επτά καναλιών Novasports. Το νέο τηλεοπτικό πακέτο, το Vodafone TV Sports+, στοχεύει να καλύπτει τις ανάγκες ψυχαγωγίας κάθε νοικοκυριού.
«Στρατηγικός στόχος της Vodafone Ελλάδας είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Σήμερα ισχυροποιούμε την τηλεοπτική μας πλατφόρμα Vodafone TV, μέσα από μία σημαντική συμφωνία, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο διανέμεται μέσω μίας εμπορικής συμφωνίας στη χονδρική αγορά, η οποία θα διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρουμε στους πελάτες του Vodafone TV».
Η διάθεση αθλητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας από το Vodafone TV θα υποστηριχθεί από το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει ήδη ξεκινήσει. Αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, έως το 2020.
Νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης από τη Wind
Τα κανάλια Novasports θα μεταδίδονται και από την ΙPΤV πλατφόρμα της συνδρομητικής τηλεόρασης Wind, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της. Η μετάδοση του αθλητικού περιεχομένου της Nova από την υπό δημιουργία υπηρεσία της Wind θα γίνεται παράλληλα με τη δορυφορική πλατφόρμα της Nova.