Ένα πρόγραμμα γεμάτο ελληνικές σειρές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπέςπαρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου ο Alpha στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία όλου του δυναμικού του σταθμού. Ένα πρόγραμμα Alpha –Αλφα, όπως το χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, κ. Βασίλης Παπαδρόσος.
«Ο Alpha είναι ο μεγάλος μοντέρνος αλλά και κλασσικός τηλεοπτικός σταθμός ή αλλιώς ένας 40αρης, μοντέρνος, κοινωνικός, δραστήριος, καλοντυμένος αλλά όχι με κοστούμι, που μπορείς να βασιστείς πάνω του, που εμπνέει σεβασμό. Τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσει περισσότερο πάθος. Να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί του και να σε εκπλήξει ευχάριστα διατηρώντας όμως το επίπεδο και το ήθος του. Ο Alpha είναι ο σταθμός με το πολύ ισχυρό κοινωνικό προφίλ που βλέπει το μέλλον με ενθουσιασμό, πάθος, τόλμη και ακεραιότητα» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαδρόσος έχοντας την πεποίθηση πως και αυτή τη χρονιάς το κανάλι θα είναι πρωταγωνιστής της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.
«Για το πρόγραμμα μας ακολουθήσαμε τον δρόμο που πιστεύαμε περισσότερο, αυτό που έλεγε η καρδιά μας. Επιλέξαμε τον δρόμο της ποιότητας. Ποιότητα στη μυθοπλασία, ποιότητα στην ψυχαγωγία, ποιότητα και στην ενημέρωση» είπε ο κ. Παπαδρόσος, καταλήγοντας «αισθανόμαστε πως ανεβάζουμε τον πήχη ως προς τις απαιτήσεις του κόσμου σε όλες τις ζώνες. Ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία ενισχύουμε το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού δημιουργώντας ένα πλήρες ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα Alpha –Αλφα».
«Η φετινή προσπάθεια έχει αποτελέσματα τα οποία θα εκπλήξουν. Δεν είμαστε πλέον στην premier league, είμαστε champions. Είναι μεγάλο το επίτευγμα και είμαι πάρα πολύ περήφανος και για τη διοίκηση αλλά και για τον κάθε ένα εργαζόμενο. Η χρονιά είναι Alpha» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ομίλου κ. Δημήτρης Κοντομηνάς.
Ως έναν ακόμη σπόνδυλο στη ραχοκοκαλιά του Alpha χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν η διευθύντρια προγράμματος του σταθμού κυρία Ιζαμπέλα Σασλόγλου. Παρά τα «πυροτεχνήματα» της περυσινής σεζόν που θορύβησαν τους ανθρώπους των media, οι ιθύνοντες του σταθμού έχτισαν το πρόγραμμα τους γύρω από τη μυθοπλασία. «Θορυβηθήκαμε από τα πυροτεχνήματα της περασμένης σεζόν. Οντως εντυπωσιακά, πυροτεχνήματα όμως. Αποφασίσαμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε μια περιστασιακή μόδα, μόνο και μόνο για να φανούμε μοντέρνοι. Για εμάς το σύνθημα είναι: εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Alpha με τη μυθοπλασία» σημείωσε η κυρία Σασλόγλου κατά την διάρκεια της παρουσίασης.
Ανανεωμένες συνεχίζουν οι σειρές «Ελα στη θέση μου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου». Στις οθόνες μας θα δούμε και τα 8 εναπομείναντα επεισόδια από τα 17 του αρχικού προγραμματισμού της ελληνοκυπριακής σειράς «Παραμύθι… αλλιώς». Παράλληλα, ο Alpha έρχεται να βάλει περισσότερο «πάθος» στα βράδια μας προβάλλοντας το «Τατουάζ» αλλά και περισσότερο γέλιο με το «Κόκκινο νυφικό» τις δύο νέες σειρές του Ανδρέα Γεωργίου.
Ψυχαγωγία και ενημέρωση
Ο σταθμός επέλεξε φέτος έναν ιδιαίτερο και έξυπνο τρόπο για να προωθήσει τις ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές του. Οι παρουσιαστές του καναλιού εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά δεν μιλούν για τη δική τους εκπομπή. Αντιθέτως παρουσιάζουν συνοπτικά κάποια άλλη εκπομπή. «Όταν οι παρουσιαστές ενός μεγάλου καναλιού δεν χρειάζεται να λανσάρουν τον εαυτό τους ή την εκπομπή τους και αντ’ αυτού λανσάρουν ο ένας τον άλλον, το μήνυμα είναι σαφές … δεν χρειάζονται συστάσεις. Εδώ δεν μιλάμε για αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης. Μιλάμε για δημοφιλή και εδραιωμένα brand names» σχολίασε η κυρία Σασλόγλου.
Οσον αφορά τις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού, στο πρόγραμμα του παραμένουν η παρέα του «Happy Day» με οικοδέσποινα την Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία μας καλημέρισε την περασμένη Δευτέρα, και η «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη. Στο κομμάτι των τηλεπαιχνιδιών, που φαίνεται ότι θα κατακλύσουν φέτος την ελληνική τηλεόραση, ο Χρήστος Φερεντίνος συνεχίζει τα «Deals» με τον τραπεζίτη, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και το «Slam» με την Ελένη Τσολάκη αλλά και το καθημερινό μουσικό παιχνίδι «Νότα μία» με την Σμαράγδα Καρύδη.
Σταθερό παραμένει το ραντεβού της Ελληνοφρένειας με το κοινό της, η Αγγελική Νικολούλη θα συνεχίσει τις αναζητήσεις ρίχνοντας «Φως στο Τούνελ», ενώ η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα ανοίγει και φέτος τα δικά της πακέτα. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και φέτος ο ελληνικός κινηματογράφος, οι ξένες σειρές και ταινίες καθώς και παιδικές σειρές για τους μικρούς φίλους του σταθμού.
Το ενημερωτικό προφίλ του Alpha φέτος ενισχύεται και έτσι εκτός από την «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, τις «360ο » με τη Σοφία Παπαϊωάννου και «Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, εκπομπές οι οποίες θα συνεχίσουν και εφέτος αν και θα ξεκινήσουν αργότερα, ο σταθμός έχει εντάξει καθημερινά στο πρόγραμμα του το «Alpha ρεπορτάζ» με τους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου, ενώ τα σαββατοκύριακα τη σκυτάλη της ενημέρωσης αναλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».