Εγινε γνωστός κυρίως ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της σειράς «Μπρούσκο». Ο Ανδρέας Γεωργίου επιστρέφει και εφέτος από τη συχνότητα του Alpha, αυτή τη φορά μόνο ως σκηνοθέτης, υπογράφοντας όμως δύο σειρές. Η πρώτη, «Το τατουάζ», κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου (21.00) και θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Πρωταγωνιστούν οι Στέφανος Μιχαήλ, Δανάη Παππά, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργος Παρτσαλάκης, Κοραλία Καράντη, Απόστολος Γκλέτσος, Μυρτώ Αλικάκη, Ελίνα Ακριτίδου κ.ά. Το «Κόκκινο νυφικό» θα αρχίσει να προβάλλεται στις αρχές Οκτωβρίου με τους Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Θεοχάρη Ιωαννίδη, Νίκο Πουρσανίδη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρη Γκουτζαμάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ελένη Βαΐτσου κ.λπ. Σε μια περίοδο που, λόγω οικονομικής στενότητας, η τηλεόραση γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, ο ελληνοκύπριος καλλιτέχνης επιμένει, διατηρώντας την αισιοδοξία του, δουλεύοντας με τους φίλους του και πιστεύοντας με πάθος στη δημιουργική δύναμη της παρέας.
«Τατουάζ» λοιπόν, νέα σειρά, πιο φιλόδοξη από τη σαπουνόπερα «Μπρούσκο». Μήπως σας ενοχλεί ο όρος σαπουνόπερα;
«Δεν έχω τέτοια ταμπού. Πρόκειται, εξάλλου, για δόκιμο όρο. Το «Μπρούσκο» ήταν μια σαπουνόπερα που γυρίστηκε σε φυσικούς χώρους. Είμαι περήφανος γιατί νομίζω πως τα καταφέραμε αρκετά καλά. Και επειδή το format αγοράστηκε από το Μεξικό, όπου γυρίζουν τη δική τους εκδοχή. Είναι μια ικανοποίηση και αυτό».

Στο «Μπρούσκο», εκτός από σκηνοθέτης, ήσασταν και πρωταγωνιστής. Στο «Τατουάζ»;
«Εφέτος ήθελα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη σκηνοθεσία. Την αγαπώ πιο πολύ. Μου αρέσει επιπλέον να πηγαίνω στο στούντιο και να μη χρειάζεται να αλλάξω ρούχα, να βαφτώ…».


Δεν είστε ο μοναδικός σκηνοθέτης της σειράς…
«Δουλεύουμε για άλλη μία φορά ως ομάδα. Συν-σκηνοθετούμε ο Στάμος Τσάμης, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και η αφεντιά μου. Εχω τη γενική επιμέλεια».

Είναι κάτι που γίνεται και στα μεγάλα σίριαλ του εξωτερικού, όπου τη σκηνοθεσία δεν κάνει ένας αλλά πολλοί. Αυτό όμως δεν δημιουργεί διαφωνίες και εντάσεις;
«Με τον Στάμο δουλεύουμε πέντε χρόνια, δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ. Εχουμε, εξάλλου, και οι τρεις σκηνοθέτες κάνει μια συμφωνία: όταν προκύπτει θέμα, μιλάμε και το λύνουμε την ίδια στιγμή».


Τι είναι το «Τατουάζ»;
«Ενα αστυνομικό, ερωτικό σίριαλ, με πινελιές θρίλερ. Μια προσπάθεια να γίνει καλή τηλεόραση για το ευρύ κοινό».
Τα χρήματα που επενδύονται στα σίριαλ έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην ποιότητα;
«Το στοίχημα είναι να καταφέρνεις με λίγα λεφτά να κάνεις πράγματα που φαίνεται ότι έγιναν με πολλά λεφτά. Το «Μπρούσκο» ήταν από τις πιο φτηνές παραγωγές που έχουν γίνει. Το «Τατουάζ» είναι άλλου επιπέδου, αναβαθμισμένο. Νομίζω ότι πήγα τη δουλειά μου λίγο πιο μπροστά».


Και η επόμενη σειρά;
«Το «Κόκκινο νυφικό» είναι διαφορετικό. Μια εβδομαδιαία κομεντί μυστηρίου με πολλή δράση και πολύ γέλιο. Τρεις γαμπροί μένουν χήροι, πάνε σε έναν ντετέκτιβ ο οποίος προσλαμβάνει τρεις γυναίκες βοηθούς για να διαλευκάνουν τις υποθέσεις τους και αρχίζουν τα μπλεξίματα. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου, που έγραψε και το «Τατουάζ». Μου το είχε προτείνει και άλλες φορές παλαιότερα, τότε όμως δεν ήμουν έτοιμος».

Νιώθετε έτοιμος να κάνετε ταινία;
«Αν μου πείτε «αύριο πάμε να κάνουμε μια ταινία», όχι δεν είμαι έτοιμος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω φιλοδοξίες. Είμαι άνθρωπος φιλόδοξος, κάνω όνειρα, έχω σχέδια. Ομως, θέλω να εξελίσσομαι σωστά και να προχωρώ. Η ταινία θα έρθει πιθανώς στην ώρα της».

Θέατρο θέλετε να κάνετε;
«Είναι σαν να μου λέτε να μπω στην εκκλησία να κάνω μια λειτουργία. Δεν έχω την εμπειρία, αισθάνομαι δέος με το θέατρο, κυρίως ως ηθοποιός. Αλλά και με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, η τηλεόραση είναι πιο κοντά σε αυτά που θέλω και νομίζω πως μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω αξιοπρεπώς».

Αν και ελάχιστοι το θυμούνται, πρώτη φορά εμφανιστήκατε σε ένα ριάλιτι του Alpha, το «Dream Show», το 2004, με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Πώς ήταν ως εμπειρία;
«Ηρθα αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που με σόκαρε. Δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Απογοητεύτηκα περισσότερο, επειδή οι προτάσεις που μου έκαναν μετά δεν είχαν καμία σχέση με εκείνες που περίμενα. Οπότε γύρισα την πλάτη. Είχα, βεβαίως, κερδίσει το έπαθλο των 200.000 ευρώ, ποσό που μου επέτρεψε να συνεχίσω τη σχολή μου, να ζήσω χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστώ».

Θα ξανακάνατε ριάλιτι;
«Οχι. Θα ένιωθα πως πισωγυρίζω. Είναι, επιπλέον, ένας τρόπος δουλειάς που δεν με εκφράζει».
Τα πρώτα σας βήματα δεν ήταν εύκολα. Μερικά χρόνια μετά το ριάλιτι επανήλθατε με το «Στους 31 δρόμους» και συμπρωταγωνίστρια τη Σοφία Καρβέλα. Ηταν ένα σίριαλ που το χτύπησαν οι κριτικοί.
«Δεν ήταν λάθος οι κριτικές. Ημασταν άπειροι. Γυρίσαμε ένα σίριαλ χωρίς καμία δραματουργική εξέλιξη. Ενας φακός παρατηρούσε κάποιους ανθρώπους που ούτε οι ίδιοι ήξεραν τι έκαναν. Ηταν όμως η πρώτη μας δουλειά. Πήγα στη Νέα Υόρκη με δύο βαλίτσες, οργάνωσα μια ομάδα, υπογράψαμε τότε με το Mega, πράγμα πολύ μεγάλο για εμάς. Ολα όμως ήταν δύσκολα. Κάναμε, για να καταλάβετε, το πιλοτικό επεισόδιο χρησιμοποιώντας φώτα οικοδομής. Ομως η εμπειρία που απέκτησα, με όλα τα λάθη που έκανα, ήταν σχολείο».


Δεν το βάλατε κάτω…
«Πείσμωσα. Συνέχισα να προσπαθώ. Το «Μπρούσκο» ήρθε τη στιγμή που είχα αναθεωρήσει πολλά πράγματα, είχαν συμβεί και στην προσωπική ζωή μου γεγονότα που με ανάγκασαν να δω τα πράγματα αλλιώς. Και είχα καταλάβει πώς συνεργάζεται μια ομάδα. Παλαιότερα θεωρούσα πως καθένας πρέπει να λειτουργεί μόνος, αυτόνομα. Τώρα πια δεν το πιστεύω. Εχω την ομάδα μου, ανθρώπους που είναι η παρέα μου, οι φίλοι μου».

Η ομάδα μπορεί να λειτουργεί μόνο με τη φιλία;
«Εμαθα να βάζω όρια. Η ομάδα λειτουργεί με όρια».
Βρεθήκατε στην τηλεόραση μια περίοδο που δεν υπήρχαν πλέον πολλά χρήματα, το είδατε ως ατυχία;
«Αν δεν συνέβαινε αυτό, αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, δεν θα μας έδινε ποτέ κάποιος τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν τώρα. Με έναν παράδοξο τρόπο, για εμάς, για τη γενιά μου, ήρθε τη σωστή στιγμή. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι χαλάσαμε την αγορά δουλεύοντας με λιγότερα μέσα και για λιγότερα χρήματα, οι αγορές όμως αλλάζουν, πρέπει να προσαρμοζόμαστε αν θέλουμε να επιβιώσουμε».


Τι δεν σας αρέσει στον χώρο που κινείστε;
«Οι ίντριγκες. Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής και στη δουλειά και στη ζωή μου. Δεν μου αρέσει, επίσης, να πατάω πάνω στους άλλους. Επειδή πιστεύω πως πληρώνουμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή, θέλω να έχω καθαρή την ψυχή και τη συνείδησή μου. Για να μπορώ να κυκλοφορώ με το μέτωπο ψηλά. Και θεωρώ πως όσο λιγότερη ενέργεια ξοδεύεις για ανούσια παιχνίδια, τόσο περισσότερο χρόνο έχεις για την ουσία».

Ακούτε τις γνώμες και τις συμβουλές των άλλων;
«Ναι, αλλά ακούω και το ένστικτό μου, κυρίως το ένστικτό μου. Οσες φορές το αγνόησα δεν μου βγήκε σε καλό».
Αν και εσάς, τους ανθρώπους της τηλεόρασης, σας… τιμούν συχνά-πυκνά με το ενδιαφέρον τους τα lifestyle έντυπα και οι ανάλογες ιστοσελίδες, εσείς απέχετε από το «πάρτι».
«Συνειδητά. Την προσωπική ζωή μου την έκλεισα στο σπίτι μου. Δεν έπαιξα το παιχνίδι με τους φωτογράφους. Παλαιότερα σκεφτόμουν αλλιώς. Πως πρέπει να δώσεις τροφή για να ασχοληθούν μαζί σου. Τώρα ξέρω ότι η καλή δουλειά μιλάει από μόνη της, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Αν δεν ασχολούνται μαζί σου σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με τη δουλειά σου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ