Ξένες σειρές

«Mr. Selfridge» ΕΡΤ2, 19.00
Τα νέα από τον πόλεμο και οι θηριωδίες των Γερμανών οδηγούν πολλούς από τους άνδρες του προσωπικού να δηλώσουν εθελοντές για το μέτωπο. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Χένρι βάζει σε υποψίες τον Θάκερεϊ. Η λειψανδρία στο κατάστημα επιβαρύνει τις γυναίκες με όλες τις βαριές δουλειές της επιχείρησης. Ο Χάρι ανησυχεί ότι δεν κάνει αρκετά για την πολεμική προσπάθεια και αναζητεί νέες ιδέες συμμετοχής στον αγώνα.
«Παντρεμένοι με παιδιά» MEGA, 00.10
Οι Μπάντι είναι μια οικογένεια διαφορετική από τις άλλες. Ο Αλ είναι ένας μεσοαστός αμερικανός πολίτης. Κι ενώ εργάζεται σκληρά ώστε να παρέχει στην οικογένεια τα απαραίτητα, η γυναίκα του Πέγκι κάθεται σπίτι όλη μέρα χωρίς να κάνει τίποτα, επειδή, όπως ισχυρίζεται, οι δουλειές του σπιτιού δεν της ταιριάζουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα δύο παιδιά τους: η νεαρή Κέλι και ο αδελφός της, ο ατίθασος Μπαντ. Η Κέλι και ο Μπαντ έχουν ένα μοναδικό ταλέντο στο να εκνευρίζουν τους γονείς τους.
Ξένες ταινίες

«Ημασταν κάποτε στρατιώτες»
(We were soldiers once) ΣΚΑΪ, 21.00
Ετος 1965. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ σε μια περιοχή που αργότερα ονομάστηκε «Η Κοιλάδα του Θανάτου», ο αντισυνταγματάρχης Χαλ Μουρ και η μεραρχία του, που αποτελούνταν από 400 στρατιώτες, βρέθηκαν περικυκλωμένοι από περισσότερους από 2.000 Βορειοβιετναμέζους. Η μάχη που επακολούθησε υπήρξε μια από τις πιο σφοδρές συγκρούσεις αυτού του πολέμου. (ΗΠΑ, 2002, 183′)

«Οδηγός αισιοδοξίας»
(The silver lining playbook)
STAR, 23.15
Ενας ψυχικά τραυματισμένος δάσκαλος (Μπράντλεϊ Κούπερ) βρίσκει τη λύση στο πρόσωπο μιας κοπέλας (Τζένιφερ Λόρενς, Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου). Αισιόδοξη ταινία, με πολύ καλό καστ (Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ διεκδίκησαν το Οσκαρ β’ ρόλου) και τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ στη σκηνοθεσία. (ΗΠΑ, 2011, 98′)

HeliosPlus