Ξένη σειρά
Ο φάρος
ΕΡΤ3, 14.00
Η Λουθία εκμυστηρεύεται στον Ρικάρντο ότι παντρεύτηκε, ενώ η Ιρένε εγκαθίσταται στη Φάρο. Η Ρόσα εξακολουθεί να απαντά στα μηνύματα της Λουθία σαν να είναι ο Σαντιάγο. Και ο Μανουέλ βλέποντας την έκταση που παίρνει το ατύχημα του Σαντιάγο ομολογεί στη Ρόσα τα πραγματικά δεδομένα. Η Ρόσα έχει ένα σχέδιο και κρύβει από τη «Σαμάνες» την πτώση του Σαντιάγο. Η Λουθία θα πει στον Ρικάρντο ότι είναι ο πατέρας του παιδιού που περιμένει, μια πληροφορία που τη γνωρίζει και κάποιος που δεν θα έπρεπε, γι’ αυτό και ο Ρικάρντο ανακαλύπτει ότι η Λουθία παντρεύτηκε τον πατέρα του.

Ξένες ταινίες
«Νύχτες με τον εχθρό μου» (Sleeping with my enemy)
ΣΚΑΪ, 21.00
Μια παντρεμένη (Τζούλια Ρόμπερτς) εγκαταλείπει τον άνδρα της (Πάτρικ Μπέρτζιν) για μια νέα ζωή αλλά εκείνος την ξαναβρίσκει. Ξεχασμένο ψυχολογικό θρίλερ του Τζόζεφ Ρούμπεν, που αξίζει να το ανακαλύψετε. (ΗΠΑ, 1991, 95′)
«Ο εκλεκτός» (The book of Eli)
STAR, 21.00
Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Αδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του –τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός αλλά ούτε νόμος. Ο Ιλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος. Η μοναδική κόπια της Βίβλου που έχει απομείνει στη Γη μετά την καταστροφή της είναι το απόλυτο αγαθό που προστατεύει ο Ντένζελ Ουάσιγκτον σε αυτό το μελλοντολογικό b movie που σκηνοθέτησαν οι αδελφοί Αλμπερτ και Αλεν Χιουζ. (ΗΠΑ, 2010, 113′)

HeliosPlus