Σάββατο 05.08.2017

Ξένες ταινίες
«Οι υποψήφιοι» (The campaign)
STAR, 13.30
Ολα ισοπεδώνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας δύο υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών (Γουίλ Φέρελ, Ζακ Γαλιφιανάκις) και αυτό είναι η χάρη της ανάλαφρης αυτής κωμωδίας του Τζέι Ρόουτς. (ΗΠΑ, 2012, 78′)
«Το φιλαράκι» (Buddy)
Mega, 21.00
Βασισμένη σε αληθινό γεγονός, αυτή η συγκινητική ιστορία πραγματεύεται την προσπάθεια μιας γυναίκας η οποία προσπαθεί να μεγαλώσει ένα γοριλάκι σαν να ήταν παιδί της. Οικολογικό ενδιαφέρον και ερωτήματα πάνω στον εξανθρωπισμό των ζώων και την επαναλαμβανόμενη παραβίαση της λειτουργίας της φύσης από τον άνθρωπο. (ΗΠΑ, 1997, 87′)
«Επτά μέρες με τη Μέριλιν» (My week with Marilyn)
ΣΚΑΪ, 23.00
Συμπαθής αισθηματική κομεντί του Σάιμον Κέρτις που επιστρέφει στην παλιά ιστορία της σχέσης αγάπης – μίσους ανάμεσα στη Μέριλιν Μονρόε (Μισέλ Γουίλιαμς) και στον Λόρενς Ολίβιε (Κένεθ Μπράνα) στα γυρίσματα του «Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια». (Αγγλία, 2011, 89′)
«Μόνο χίλιες λέξεις» (A thousand words)
ΑΝΤ1, 23.15
Ενας λογοτεχνικός πράκτορας που σε πουλά και σε αγοράζει στο άψε-σβήσε, καθώς έχει μοναδικό χάρισμα στο λέγειν, μαθαίνει πως του απομένουν μονάχα 1.000 λέξεις να πει προτού σωπάσει για πάντα. Υπαίτιος γι’ αυτό, ένας γκουρού, ο οποίος για να του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, καθώς ο πρωταγωνιστής προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί, του χαρίζει ένα δέντρο που φυτρώνει ξαφνικά στην αυλή του. Οπως όμως τα φύλλα πέφτουν από το δέντρο, έτσι και ο ήρωας χάνει σταδιακά μία προς μία τις λέξεις του, αφού το κόστος για τον υπέρμετρο εγωισμό του είναι η αιώνια σιωπή ή άλλως ο θάνατος. (ΗΠΑ, 2012, 87′)

HeliosPlus