Τηλεπαιχνίδι



«Ρουκ Ζουκ»
ΑΝΤ1, 15.00
Μετά από σχεδόν 20 χρόνια το «Ρουκ Ζουκ» επέστρεψε, βασισμένο στο ίδιο φορμάτ, αλλά ανανεωμένο και με καινούργια στοιχεία. Κάθε επεισόδιο αποτελείται από 3 γύρους και τον τελικό και συμμετέχουν 2 ομάδες των 5 ατόμων. Η ομάδα που φτάνει στον τελικό συνεχίζει και στο επόμενο επεισόδιο. H Ζέτα Μακρυπούλια δίνει το σύνθημα «Ρουκ Ζουκ» και το παιχνίδι ξεκινά.

Ξένες ταινίες



«Παιχνίδια συνωµοσίας»
(Fair game)
ΣΚΑΪ, 21.00
Η επαγγελματική ιδιότητα της Βάλερι Πλέιμ, ως κατασκόπου της CIA, αποκαλύπτεται από τη στήλη μιας εφημερίδας. Υπεύθυνοι για τη διαρροή είναι στελέχη του Λευκού Οίκου, που χρησιμοποιούν αυτή τη σπουδαία πληροφορία για να σπιλώσουν το όνομα του συζύγου της, διπλωμάτη Τζόσεφ Γουίλσον. Ο Τζόσεφ έκανε το «σφάλμα» να κατηγορήσει δημόσια, μέσα από την εφημερίδα «New York Times», την κυβέρνηση Μπους για παραπλάνηση της κοινής γνώμης στην υπόθεση του πολέμου στο Ιράκ αφού γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής στην περιοχή αλλά χρησιμοποίησαν αυτή τη δικαιολογία για να εισβάλουν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα στις ΗΠΑ θεωρείται σοβαρό αδίκημα και έτσι ξέσπασε το σκάνδαλο Πλέιμ, γνωστό και ως «Πλέιμγκεϊτ». (ΗΠΑ, 2010, 98′)

«Ο σκοτεινός ιππότης: η επιστροφή»
(The dark knight rises)
STAR, 22.20
Ο τρίτος «Μπάτμαν» του Κρις Νόλαν (και πάλι με τον Κρίστιαν Μπέιλ) είναι μια πληθωρική, χορταστική αλλά και απίστευτα θορυβώδης heavy metal ταινία στην οποία το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προσωπικότητα του «κακού» Μπέιν (Τόμας Χάρντι), μια αντανάκλαση των ακραίων πολιτικών φαινομένων της εποχής μας. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2012, 160′)

HeliosPlus