Ελληνική ταινία
«Το φως που σβήνει»
ΕΡΤ2, 22.00
Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Ο μικρός χάνει την όρασή του από μια σπάνια αρρώστια αλλά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία, ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και δημιουργείται μια βαθιά φιλική σχέση μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος». Η μητέρα τού αγοριού ενοχλείται από αυτήν τη σχέση. Ωστόσο, ο ερχομός στο νησί μιας νέας δασκάλας θα αλλάξει το σκηνικό. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τη συνέντευξη ενός μικρού μουσικού με πρόβλημα όρασης, όταν κέρδισε μουσικό βραβείο. Ο μικρός Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι προτού επιλεγεί να πρωταγωνιστήσει στην ταινία ήταν πλανόδιος μουσικός και έπαιζε βιολί με τη μητέρα του σε ταβέρνες. (2000, 97′)

Ξένες ταινίες

«Ο
γάμος του εραστή μου»
(The wedding planner)
ΣΚΑΪ, 21.00
Η Μαίρη είναι διοργανώτρια γάμων, φιλόδοξη, εργατική, εξαιρετικά οργανωτική και ξέρει πάντα τι να κάνει για να μετατρέψει τον οποιονδήποτε γάμο σε ένα φαντασμαγορικό γεγονός. Οταν όμως στον μεγαλύτερο γάμο της καριέρας της ερωτεύεται τον γαμπρό, έρχονται τα πάνω κάτω. Θα τον βοηθήσει τελικά να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του ή θα καταφέρει να πάρει η ίδια τη θέση της νύφης; (ΗΠΑ, 2001, 102′)
«Μη σπρώχνεις, έρχομαι»
(Due date)
Star, 22.20
Ενας καλοβαλμένος αρχιτέκτονας (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) αναγκάζεται να διασχίσει την Αμερική παρέα με έναν ηθοποιό τον οποίο δεν αντέχει καθόλου (Ζακ Γαλιφιανάκη). Εξυπνο road movie του Τοντ Φίλιπς («Hangover»). (ΗΠΑ, 2010, 90′)

HeliosPlus