Ξένες ταινίες

«Μα πώς τα καταφέρνει»
(I don’t know how she does it) Star, 22.20
Η Κέιτ αφιερώνει με πάθος τις μέρες της στην καριέρα της δουλεύοντας σε μια εταιρεία οικονομικής διαχείρισης στη Βοστώνη. Το βράδυ επιστρέφει σπίτι, στον σύζυγό της Ρίτσαρντ και στα δύο μικρά τους παιδιά. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή ως τη στιγμή που όλα αλλάζουν. Οταν η Κέιτ θα αναλάβει ένα νέο πρότζεκτ, το οποίο απαιτεί συχνά ταξίδια στη Νέα Υόρκη, ο Ρίτσαρντ επίσης βρίσκει μια νέα δουλειά, για την οποία είχε παλέψει πολύ, και αναπόφευκτα ο χρόνος τους πλέον είναι ελάχιστος. (ΗΠΑ, 2011, 81′)


«Σκοτεινός θάλαμος»
(One hour photo)
ΣΚΑΪ, 23.30
Ενας μοναχικός και ιδιόρρυθμος υπάλληλος φωτογραφείου αποκτά μια ανεξέλεγκτη εμμονή με μια από τις οικογένειες που εκτυπώνει τις φωτογραφίες της στο κατάστημά του. Κάποια στιγμή θεωρεί πως ανακάλυψε κάποια σύννεφα στη φαινοµενικά τέλεια ζωή της οικογένειας. Ετσι, αποφασίζει να παρέµβει δραστικά προκειµένου να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως εκείνος την αντιλαµβάνεται. (ΗΠΑ, 2002, 96′)

«Η χρηματαποστολή»
(Money train) Mega, 23.40
Δύο θετά αδέλφια, ο Τζον (Γουέσλι Σνάιπς) και ο Τσάρλι (Γούντι Χάρελσον), ο ένας μαύρος, ο άλλος λευκός, εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ονειρεύονται τη ληστεία της «χρηματαποστολής» του τρένου που μεταφέρει εισπράξεις εκατομμυρίων, πράγμα που ως σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν η γοητευτική συνάδελφος Γκρέις (Τζένιφερ Λόπεζ) μπαίνει ανάμεσά τους. (ΗΠΑ, 1995, 106′)


«Ερωτικό αδιέξοδο»
(The heart of me) ΕΡΤ1, 00.15
Στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’30, ο Ρίκι, ένας καθωσπρέπει τραπεζίτης, έλκεται από το ελεύθερο πνεύμα της Ντάινα, αδελφής της γυναίκας του Μάντλιν, και συνάπτει κρυφό δεσμό μαζί της. Οταν η γυναίκα του μαθαίνει την αλήθεια, ο Ρίκι υπόσχεται να αφήσει την Ντάινα, κάτι που οδηγεί την τελευταία σε μια απελπισμένη πράξη. (Αγγλία, 2002,103′)

HeliosPlus