Ξένες ταινίες
«Η διερμηνέας»
(The interpreter) Alpha, 21.45
Μια διερμηνέας στον ΟΗΕ (Νικόλ Κίντμαν) ακούει κάτι που δεν πρέπει και βρίσκεται στον πυρήνα μιας πλεκτάνης. Το FBI παίρνει τον λόγο και ο Σον Πεν καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Στιβαρό storyline, ελκυστικοί σταρ, στρωτή σκηνοθεσία (Σίντνεϊ Πόλακ). (ΗΠΑ, 2005, 130′)

«Η μεγάλη μέρα» (Draft day) Star, 22.50
Στο επαγγελματικό αμερικανικό ποδόσφαιρο (NFL), την ημέρα επιλογής των νέων παικτών από τα κολέγια, ο γενικός διευθυντής Σόνι Γουίβερ έχει την ευκαιρία να ξαναχτίσει την ομάδα του διεκδικώντας τον πιο υποσχόμενο από τους ανερχόμενους αστέρες. Θα πρέπει όμως να αποφασίσει και τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει καθώς εκείνη η ημέρα θα είναι καθοριστική για μερικούς νεαρούς με μεγάλα «ποδοσφαιρικά» όνειρα. Με τους Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Σαμ Ελιοτ. Σε σκηνοθεσία Αϊβαν Ράιτμαν. (ΗΠΑ, 2014, 99′)
«Η μεγάλη διάρρηξη» (La bonne annee / Happy new year) ΕΡΤ2, 23.45
Υστερα από έξι χρόνια φυλακή, ο Σάιμον, ένας κλέφτης κοσμημάτων, αφήνεται ελεύθερος για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά έξω από τη φυλακή. Η αστυνομία τον ακολουθεί για να εντοπίσει τα κλοπιμαία. Ο Σάιμον πηγαίνει να συναντήσει τον συνεργάτη του Σαρλό και μαζί αναπολούν το παρελθόν και τη ληστεία. (Γαλλία/Ιταλία, 1973, 90′)
«Η στοργική μητέρα»
(Glass house: the good mother) MEGA, 00.10
Οταν η έφηβη Αμπι Σνόου και ο μικρός αδελφός της Ιθαν χάνουν τους γονείς τους σε ένα τραγικό δυστύχημα, νομίζουν ότι βρήκαν ένα νέο σπιτικό στους στοργικούς θετούς γονείς τους, την Ιβ και τον Ρέιμοντ Γκουντ. Ομως στην απομονωμένη έπαυλη των Γκουντ τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι οι νέοι γονείς τους δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνονται. Σύντομα το όνειρο των παιδιών για αγάπη και ασφάλεια μετατρέπεται σε έναν ζωντανό εφιάλτη σκληρότητας, μίσους και απόλυτου τρόμου. (ΗΠΑ, 2006, 86′)

HeliosPlus