Μία πρώτη γεύση για το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (2017-2018) έδωσε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου στους μιντιακούς συντάκτες ο γενικός διευθυντής προγράμματος marketing και επικοινωνίας, του σταθμού, κ. Γιάννης Λάτσιος, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Το κανάλι του Αμαρουσίου έχει στη φαρέτρα του πρωτότυπα concept, καινοτόμες προτάσεις, νέα παιχνίδια, σειρές, shows και πολλά υποσχόμενα πρότζεκτ σε μια πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική σεζόν, ανανεωμένη τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και περιεχομένου.
Όπως είπε ο κ. Λάτσιος βασικός στόχος του καναλιού είναι να συνεχίσει να κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, επενδύοντας σε όλες τις ζώνες και μορφές προγράμματος. Εστίασε στα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη και άλλα στο τραπέζι για το νέο έτος.
Συγκεκριμένα για την πρωινή ζώνη, η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, θα συνεχίσει να μας συντροφεύει καθημερινά. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά.
Στην απογευματινή ζώνη, συνεχίζει το τηλεπαιχνίδι Rouk Zouk με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ θα ξεκινήσει και ένα νέο τηλεπαιχνίδι, το «Still Standing», το οποίο έχει προβληθεί σε 17 χώρες και θεωρείται leader στα τηλεπαιχνίδια. Στην απογευματινή ζώνη, ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει μία νέα σειρά με τίτλο «Παρθένα Ζωή». Μία καθημερινή, κωμική, αισθηματική σειρά από τη Λατινική Αμερική.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετακομίζει από τις 19.00 στις 20.00, ενώ αναμένεται να επανασχεδιαστεί τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και γραφικών.
Στην prime time το κανάλι του Αμαρουσίου φέρνει φέτος την «απόλυτη πρόκληση» όπως την χαρακτηρίζει, το Nomads, ένα reality περιπέτειας. Κάθε μέρα στο Nomads είναι και μία μάχη, γεμάτη προκλήσεις. Οι 18 παίχτες, χωρισμένοι σε 3 ομάδες θα ταξιδέψουν σε ένα εξωτικό, άγνωστο και απομακρυσμένο προορισμό. Θα κληθούν να προσαρμοστούν σε μία εντελώς άγνωστη γι’ αυτούς καθημερινότητα και να δοκιμαστούν σε μία σειρά αγωνισμάτων που θα τους εξασφαλίζει κάθε εβδομάδα τη διαμονή τους, την πρόσβαση ή μη σε διαφόρων ειδών προνόμια καθώς και την παραμονή ή την αποχώρησή τους από το Nomads. Έχοντας σημειώσει ήδη τεράστια επιτυχία σε δεκάδες χώρες, το Nomads έρχεται φέτος το φθινόπωρο πρώτη φορά σε Ευρώπη και Ελλάδα, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.
Την prime time συμπληρώνει η νέα κωμική σειρά του σταθμού «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», βασισμένη σε ξένο format. Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή πέντε χωρισμένων αντρών γύρω στα 40, όταν αποφασίσουν να αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους και να συγκατοικήσουν με στόχο να χαρούν ξανά την ελευθερία τους.
Στη late night ζώνη, ο ΑΝΤ1 συνεχίζει δυναμικά με το Ράδιο Αρβύλα. Ο Αντώνης Κανάκη και η παρέα από τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και να σχολιάζουν την επικαιρότητα με τη δική τους ματιά. Ο Γιώργος Λιάγκας, μετά την παρουσίαση του Rising Star και του Lucky room, θα παρουσιάσει ένα talk show το οποίο όμως θα βασίζεται σε ένα διαφορετικό φορμάτ από τα καθιερωμένα και η θεματολογία του θα περιλαμβάνει εκτός από συνεντεύξεις και πολλές ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές ενότητες. Ακόμη,ο ΑΝΤ1 προγραμματίζει τη συνέχιση των εκπομπών «ΟΛΑ» με το Θέμο Αναστασιάδη καθώς και το The2night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Ο ΑΝΤ1 επενδύει φέτος στρατηγικά και σε ένα «slot πολύ σημαντικό» όπως δήλωσε ο Γιάννης Λάτσιος και αφορά την Κυριακάτικη prime time. Έτσι, κάθε Κυριακή θα προβάλλεται το «Sunday live show», ένα οικογενειακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα το οποίο θα είναι ζωντανό και στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν.
Τέλος, από το πρόγραμμα του σταθμού δεν θα λείπει και το VICE. Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του VICE ελληνικής και ξένης παραγωγής, με τη χαρακτηριστική δημοσιογραφική ματιά του, καταγράφοντας την πραγματικότητα όπως είναι, χωρίς φίλτρα.