Ξένες σειρές
Το πατρικό μου
ΕΡΤ1, 22.15
Ο δήμαρχος ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ο Τόμας και η ομάδα της Αντίστασης τοποθετούν κορμούς στις γραμμές για να σταματήσουν το τρένο. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο ο Ινάξιο και η Καρμέλε βρίσκουν την αστυνομία να ψάχνει για ταυτότητες. Στην προσπάθειά τους να κρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, βρίσκουν τον αδελφό τους, τον Χοσέ Ραμόν. Ετσι μαθαίνει και ο Χουάν ότι ο αδελφός του κρύβεται στο ξενοδοχείο, αλλά όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον φρόντιζε όλον αυτόν τον καιρό αναρωτιέται για τα αισθήματά της.
Perception
ΣΚΑΪ, 02.00
Μια φοιτήτρια πέφτει θύμα δολοφονίας και ένας από τους βασικούς υπόπτους είναι ο σύντροφός της, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Ο Daniel όμως θεωρεί ότι ο σύντροφος της κοπέλας είναι αθώος και γι’ αυτό αρχίζει να ψάχνει για τον πραγματικό δολοφόνο.


Ξένη ταινία
«Child 44»
STAR, 22.20
Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Child 44», η ταινία μάς μεταφέρει στο πολιτικά φορτισμένο περιβάλλον της Σοβιετικής Ρωσίας, πίσω στο 1953. Οταν ο γιος ενός φίλου του βρίσκεται νεκρός, ο ντετέκτιβ της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας Λέο Ντεμίντοφ υποπτεύεται τους ανωτέρους του για συγκάλυψη της αλήθειας. Το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και χαρακτηρίζει τα στυγνά και βάναυσα εγκλήματα ατυχήματα. Οταν ο Λέο τολμά να αρχίσει τις ερωτήσεις, υποβιβάζεται και εξορίζεται σε ένα πόστο της επαρχίας μαζί με τη σύζυγό του. Η παραγωγή της ταινίας φέρει την υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ και είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Τομ Ρομπ Σμιθ. (Τσεχία / Βρετανία / ΗΠΑ / Ρωσία, 2015, 137′)

HeliosPlus