Αλλού τα… τιτιβίσματα κι αλλού οι… ευθύνες

Τελικά η σχέση των πολιτικών με τα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύεται πολύ συχνά ολέθρια. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αμερικανούπροέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με ένα tweet του εμπλούτισε την ανθρώπινη γλώσσα με τον όρο «covfefe», με αποτέλεσμα να γίνει ο περίγελοςτου παγκόσμιου Διαδικτύου. Τουλάχιστον ο Τραμπ είχε το στοιχειώδες σθένος να μην αποδώσει το ατυχές tweet στην κόρη του Ιβάνκα αλλά, όπως ταιριάζει με το προφίλ του, έγραψε απλώς ότι δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί τη σημασία του «covfefe» και καθάρισε. Σε αντίθεση ο υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος, όταν ανάρτησε στο Twitter μια γραβάτα με comic πέη, δήλωσε ότι δεν το έκανε ο ίδιος αλλά ένα από τα παιδιά του. Στο ίδιο μήκος παραλογισμού κινήθηκε και ο κ. Νίκος Παππάς όταν μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Λάμπη Ταγματάρχη από την ΕΡΤ αναδημοσίευσε ένα tweet που έλεγε βασικά «στ’ @χιδι@ μας». «Ηταν ένα ανθρώπινο λάθος» ομολόγησεο κ. Παππάς, χωρίς να πείσει κανέναν.

Στο «κόκκινο» ο 105,5
Στο «κόκκινο» η κατάσταση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», με τους εργαζομένους να συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων. Η διοίκηση του σταθμού κατέβαλε έναν από τους δύο οφειλόμενους μισθούς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Στο «κόκκινο» και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή», στους οποίους οι οφειλές ανέρχονται σε πέντε μηνιάτικα.


Αδειες sequel
Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου το αρμόδιο υπουργείο να φέρει για ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία με την οποία επιστρέφονται οι αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τελικά η τροπολογία ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη. Με την ίδια τροπολογία ορίστηκε ότι το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition) καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. «Είναι μια αυτονόητη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Παππάς. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος δήλωνε πριν από λίγο καιρό ότι το ΕΣΡ καθυστερεί και ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε γίνει… χθες!


ΠήγαSOS
Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Παναγιώτης Αθανασίου διέταξε τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία κ. Φώτη Μπόμπολα. Την εντολή έδωσε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όταν εντοπίστηκαν –στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή –αναντιστοιχίες (για διάφορα έτη) ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τα στοιχεία θα διαβιβασθούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα τα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ