Ξένες ταινίες
«Rush»
Star, 22.20
Ο βρετανός πλεϊµπόι Τζέιμς Χαντ, πιλότος της Formula 1, και ο μεθοδικός, σπουδαίος αντίπαλός του, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα δεν ήταν απλώς δύο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δύο θρυλικά είδωλα που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παρακολουθώντας τις προσωπικές στιγμές της ζωής τους, η κάμερα καταγράφει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους σε έναν κόσμο χωρίς εύκολες λύσεις και περιθώρια αστοχίας. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία των δύο πρωταθλητών της Formula 1. (Βρετανία/Γερμανία/ΗΠΑ, 2013, 113′)
«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (Assault on Wall Street) Alpha, 22.40
Ο Τζιμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με έναν τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει. (ΗΠΑ/Καναδάς, 2013, 93′)

«Ερωτας δίχως αύριο»
(Against all odds)
MEGA, 22.50
Ο Τζεφ Μπρίτζες, η Ρέιτσελ Γουόρντ και ο Τζέιμς Γουντς συνθέτουν το τρίο των βασικών πρωταγωνιστών της ταινίας του Τέιλορ Χάκφορντ, ενός σφιχτοδεμένου ερωτικού θρίλερ, βασισμένου στην κλασική νουάρ ταινία του Ζακ Τουρνέρ «Out of the past». (ΗΠΑ, 1984, 100′)

HeliosPlus