Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο Μορφωτικό Ιδρυμα, στα Πειθαρχικά Συμβούλια, καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Στην έγκριση προτάσεων για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο YouTube της Google προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι προτάσεις, οι οποίες θα αποτελούν την πρώτη νομοθεσία επί του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού ψηφιστούν σαν νόμοι. Παράλληλα, οι νομοθέτες της ΕΕ ασκούν πιέσεις στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να προχωρήσουν σε περισσότερες κινήσεις για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους. Η εξάπλωση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξήσει τις πιέσεις στις εταιρείες να απομακρύνουν άμεσα τέτοιου είδους περιεχόμενο, ωστόσο πολλοί προειδοποιούν ότι υπερβολικές ενέργειες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου.
Αλλαγή πλεύσης για την κυβέρνηση στο θέμα των ραδιοφωνικών αδειών. Ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήταν ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, τώρα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μνημονιακή υποχρέωση. Με βάση τα νέα δεδομένα το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να καταρτίσει εκ νέου χάρτη συχνοτήτων, ενώ θα κληθεί να απαντήσει αν υπάρχει πρόβλεψη και για ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το ΕΣΡ πρέπει να κάνει την προκήρυξη, η οποία θα προβλέπει οικονομικό αντάλλαγμα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ραδιοφωνική άδεια.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της κ. Π. Καλφαγιάννη, με την οποία ζητεί αποζημίωση 5.000 ευρώ. Αιτία η απόφαση της Ομοσπονδίας να προχωρεί σε στάσεις εργασίας κάθε φορά που στη δημόσια τηλεόραση προγραμματίζεται προβολή εκδήλωσης ή ομιλίας στελέχους της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην προβάλλεται η ρατσιστική και μισαλλόδοξη ρητορική της. Απ’ όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης, η πρόεδρος επέλεξε δύο, τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λάμπη Ταγματάρχη. «Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία και δεν θα επιτρέψουμε τον διχασμό, την ξενοφοβία, τη ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας που πρεσβεύει με τον λόγο και τις πράξεις της η ναζιστική Χρυσή Αυγή» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
Η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχουν και τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League. Οι φίλαθλοι των τριών ελληνικών ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε Τρίτη και Τετάρτη τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας, αλλά και όλα τα μεγάλα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής από τα αθλητικά κανάλια της Nova. Παράλληλα, όλο το ρεπορτάζ και οι ειδήσεις θα παρουσιάζονται από τις ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και από το Novasports24HD και το Novasports.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ