Την πρόθεσή του να βάλει 25 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου στον Τηλέτυπο (Mega Channel) γνωστοποίησε η εταιρεία Dimera Media Investments, συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη, προς την Alpha Bank με κοινοποίηση και προς τις πιστώτριες τράπεζες.
Υπενθυμίζεται πως η Dimera είναι εδώ και λίγες ημέρες κάτοχος του 19,63% του Mega Channel, ποσοστό που απέκτησε από την εκδοτική εταιρεία Πήγασος.
Στην επιστολή της η Dimera διευκρινίζει τα εξής: «δεσμευόμαστε και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. το ποσό των 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8 εκατ.ευρώ θα αχθεί για εξόφληση των προς τους εργαζομένους της από μακρού οφειλομένων και το ποσό κατ΄ ελάχιστον των 10 εκατ. ευρώ θα αχθεί προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της προς τις τράπεζες».
Παράλληλα, εκφράζει τη δέσμευσή της να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της Τηλέτυπος, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων της και προς εξομάλυνση των σχέσεών της με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Επίσης, η εταιρεία του κ. Σαββίδη αναφέρει πως «προτιθέμεθα να εισφέρουμε το ως άνω ποσό των 25.000.000 ευρώ, ως το ποσοστό που μας αναλογεί για την κάλυψη της δικής μας συμμετοχής στη μέλλουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε».
Αυτό σημαίνει πως η Dimera για να μην απωλέσει το ποσοστό της είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου στο Mega έως το ύψος των 125 εκατ ευρώ με τη συμμετοχή όλων των μετόχων. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η συνέλευση της εταιρείας αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου και δεν συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι του Mega, η Dimera με τα 25 εκατ ευρώ που είναι διατεθειμένη να εισφέρει στο Mega θα ενισχύσει σημαντικά το ποσοστό της.