Προκατακτική εξεταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, διέταξε το Σάββατο το απόγευμα ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικων Αθηνών, σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατα του διοικητή της τράπεζας της Ελλαδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η παρέμβαση έγινε μετά απο καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, με σχόλια, απειλες και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργος έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφια την οποία υπεβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεςίας.

Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί απο τη διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζητημα αυτοφωρης διαδικαςίας γιαυτό άλλωστε και ο κ.Φιλιππάκης, οπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

Δήλωση Γιάγκου Λαμπίρη, συνηγόρου Φιλιππακη:

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόυαν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».