Ξένες ταινίες
«Mad Max: ο δρόµος της οργής» (Mad Max fury road)
STAR, 22.20
Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει στον μύθο του Mad Max με μια τέταρτη ταινία που διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο με κεντρικό ήρωα έναν μοναχικό περιπλανώμενο (Τομ Χάρντι) που μάχεται για την επιβίωση μαζί με τη Φιουριόζα (Σαρλίζ Θερόν), η οποία πιστεύει ότι ο δρόμος για την επιβίωση βρίσκεται πέρα από την έρημο, στα μέρη όπου γεννήθηκε. Η ταινία θριάμβευσε στα τεχνικά Οσκαρ κερδίζοντας σε έξι κατηγορίες. (ΗΠΑ / Αυστραλία, 2015, 120′)
«Η ωραία κοιµωµένη» (Bella addormentata / Dormant beauty)
ΕΡΤ2, 23.15
Πότε επιτρέπεται να αφήσεις κάποιον να πεθάνει; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ο Μάρκο Μπελόκιο μεταφέρει στην οθόνη μια εξαιρετικά ευαίσθητη ιστορία, που ξεσήκωσε έντονες πολιτικές και συνταγματικές αντιπαραθέσεις στη γείτονα χώρα και αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ρόλο της Εκκλησίας. Πρόκειται για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα έπεσε σε κώμα το 1992. Ο πατέρας της για περισσότερο από μία δεκαετία ζητούσε την ευθανασία της κόρης του, το δικαίωμά της σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Στην ταινία παρακολουθούμε τις δραματικές τελευταίες 6 ημέρες από τη ζωή της, καθώς και ένα μωσαϊκό από αλληλένδετους χαρακτήρες, οι οποίοι αναζητούν το νόημα της ζωής και της ελπίδας. (Γαλλία / Ιταλία, 2012, 106′)
«Το µεγάλο χτύπηµα» (The big hit)
Mega, 01.10
Τρεις απατεώνες και γνώστες πολεμικών τεχνών απάγουν ένα κορίτσι για να ανακαλύψουν λίγο αργότερα ότι είναι η κόρη του αφεντικού τους. Θεαματική περιπέτεια συνεργασίας Χονγκ Κονγκ και Αμερικής, με δράση, χιούμορ, πολεμική τεχνική και πρωταγωνιστή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, γνωστό από τις «Ξέφρενες νύχτες» και τους «Τρεις ήρωες». (ΗΠΑ / Χονγκ Κονγκ, 1998, 91′)

HeliosPlus