Ντοκιμαντέρ
«Με τον Λουκιανό» ΕΡΤ1, 23.15
Το δεύτερο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη είναι βασισμένο πάνω στην παράσταση «Μικροαστικά» του θεάτρου «Μεταξουργείο», με υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη. Τα «Μικροαστικά» των Γιάννη Νεγρεπόντη – Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο «κόκκινος δίσκος», κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 1973, έναν μήνα πριν από το Πολυτεχνείο, και σφράγισαν μία ολόκληρη γενιά: αυτήν της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης. Με την παράσταση «Μικροαστικά» εγκαινιάστηκε το θέατρο «Μεταξουργείο» των Λουκιανού Κηλαηδόνη – Αννας Βαγενά, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 1999.


Ελληνική σειρά
Μπρούσκο ΑΝΤ1, 20.00
Η Δανάη αρνείται στη Μελίνα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Πάτροκλο, αλλά η Μελίνα αποφασίζει να ενημερώσει τον αστυνόμο Αρχοντάκη. Ο Διαμαντής, έχοντας πιστέψει τη Ρενάτα, κάνει καινούργια διαθήκη και αποκληρώνει τον Πάτροκλο. Η Αναστασία, έντρομη, ακούει ότι ο Σήφης έχει σκοπό να επιστρέψει στα Χανιά για να δει την κόρη του.


Ξένες ταινίες
«Το τελεσίγραφο του Μπορν» (The Bourne ultimatum) STAR, 22.20
Σφιχτοδεμένη περιπέτεια του Πολ Γκρίνγκρας με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο ενός αμερικανού πρώην κυβερνητικού πράκτορα ο οποίος πάσχει από αμνησία, για την οποία ευθύνεται η ίδια η υπηρεσία του. Η τρίτη ταινία μιας κινηματογραφικής σειράς που μετέτρεψε τον Ντέιμον σε σουπερστάρ. (ΗΠΑ, 2007, 102′)
«Σατανική συνάντηση» (Meeting evil)
MEGA, 23.10
Ο Τζον είναι ένας απογοητευμένος οικογενειάρχης που σύντομα θα βρεθεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Η συζυγική του ζωή είναι για κλάματα, οι γύρω του τού φέρονται υποτιμητικά και σύντομα θα χάσει και τη δουλειά του. Στον δρόμο του θα βρεθεί ο Ρίτσι, θα τον παρασύρει σε ένα φονικό γαϊτανάκι, θα τον κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα αλλά και να σηκώσει επιτέλους το ανάστημά του στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του. (ΗΠΑ, 2012, 90′)

HeliosPlus