Ευρωλίγκα
Final four, Τελικός
ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD, 21.00
Στο χωρητικότητας 16.000 θεατών «Sinan Erdem» της Κωνσταντινούπολης θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης. Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το τρόπαιο.
Ντοκιμαντέρ
«Το ταξίδι της τροφής» ΣΚΑΪ, 18.45
Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Η αρχή της γαστρονομίας» μάς ταξιδεύει από την αρχαία Αθήνα και Σπάρτη μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και τη ρωμαϊκή Δήλο, για να δούμε πώς η επαφή με διαφορετικούς λαούς έφερε την παγκοσμιοποίηση στη διατροφή μας. Ακολουθούμε το ελληνικό κρασί μέχρι τη Μασσαλία και τα βάθη της Βουργουνδίας, την πομπή των Παναθηναίων μέχρι την Ακρόπολη όπου θυσιάζονταν 100 ζώα αλλά και τη ζωή του απλού αθηναίου αγρότη που έτρωγε μόλις 1 με 2 κιλά κρέας τον χρόνο.


Ελληνική ταινία
«Αυστηρώς κατάλληλο»
STAR, 23.30
Δύο νέοι σκηνοθέτες αναζητούν χρηματοδότη για το φιλμ τους «Το τέλος του πάθους» και καταλήγουν στον Πανουργιά, βασιλιά του πορνό στη δεκαετία του ’70. Εκείνος σκοπεύει να γυρίσει την ταινία δύο φορές, στα ίδια σκηνικά, μόνο που η μία εκδοχή της ταινίας θα είναι αυστηρώς… ακατάλληλη. (2008, 100′).


Ξένη ταινία
«Καυτοί και άσφαιροι» (Hot fuzz)
ALPHA, 23.15
Οταν ο κορυφαίος αστυνόμος του Λονδίνου Νικ Εϊντζελ αρχίζει να προκαλεί κόμπλεξ κατωτερότητας στους συναδέλφους του, οι ανώτεροί του αποφασίζουν να τον μεταθέσουν στο Σάντφορντ, μια μικρή, ήσυχη πόλη με λιγότερες απαιτήσεις. Αν και ο Νικ προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα –βαρετά –δεδομένα, ο νέος, περιπετειώδης και ιδιότροπος συνεργάτης του, ο Ντάνι, δεν βοηθά πολύ την κατάσταση. (ΗΠΑ, 2007, 111′)

HeliosPlus