Formula 1
Γκραν Πρι Βαρκελώνης 2017
ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD, 15.00
Η Formula 1 μεταφέρεται στη Βαρκελώνη για τον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενός από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, καθώς στους τέσσερις πρώτους αγώνες έχουμε τρεις διαφορετικούς νικητές, ενώ Ferrari και Mercedes μοιράζονται από δύο νίκες η καθεμία. Τι θα γίνει άραγε στον πέμπτο αγώνα; Προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα θα δοθούν έπειτα από 66 γύρους, όταν θα πέσει η καρό σημαία στην πίστα του Μονμελό.
Ξένες ταινίες
«Αρμαγεδδών» (Armageddon)
Alpha, 21.00
Μια ομάδα ειδικών στις εξορύξεις πετρελαίου αναλαμβάνει την καταστροφή ενός αστεροειδούς που κατευθύνεται απειλητικά προς τον πλανήτη. Εφετζίδικη, θορυβώδης, αλλά τελικά χορταστική για το είδος της περιπέτεια του Μάικλ Μπέι με μεγάλα ονόματα (Μπρους Γουίλις, Μπεν Αφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρντον κ.ά.). Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παραγωγού Τζέρι Μπρουκχάιμερ, με τον οποίο ο Μπέι συνεργάστηκε στην πολύ κατώτερη της αποψινής πολεμική περιπέτεια «Pearl Harbor». (ΗΠΑ, 1998, 144′)

«12 πίθηκοι» (Twelve monkeys)
STAR, 22.10
Ενας κατάδικος στην κατεστραμμένη γη του 21ου αιώνα (Μπρους Γουίλις) επιστρέφει στο 1997 για να ανακαλύψει τον ιό των «12 πιθήκων» που οδήγησε τον κόσμο στην καταστροφή. Κάπου όμως το ταξίδι στον χρόνο στραβώνει και έτσι ο Τέρι Γκίλιαμ δημιουργεί ένα εφιαλτικό μεν αλλά και απερίγραπτα διασκεδαστικό ταξίδι ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν, για το οποίο ο Μπραντ Πιτ υπήρξε υποψήφιος για το Οσκαρ β’ ρόλου. Εν μέρει στηρίζεται στη μικρού μήκους ταινία «La jetee» του Κρις Μαρκέρ. (ΗΠΑ, 1995, 120′)

HeliosPlus