Εγκρίθηκε ο σχεδιασμός δύο έργων εθνικής εμβέλειαςτουυπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, συνολικού προϋπολογισμούπερίπου400εκατ. ευρώ. Αφορούν την ανάπτυξηεθνικού δικτύουευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάςσε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Στόχος –με ορίζοντα το 2020 -, το 70% του πληθυσμού των αστικών περιοχών να έχει πρόσβαση σε δίκτυα ταχύτητας τουλάχιστον 100Mbpsμε δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbpsκαι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ημιαστικών – αγροτικών περιοχών να διαθέτει ευρυζωνικέςσυνδέσεις τουλάχιστον30 Mbpsκαι κατά προτίμηση 500Mbps. Με αφορμή την έγκριση των δύο έργωνο κ. Ν. Παππάς, δήλωσε: «Στόχος μαςείναι η ουσιαστική αξιοποίηση των υποδομώνοπτικών ινώνπρος όφελος του πολίτη και της επιχειρηματικότητας. Στοχεύουμε, επίσης, στησυνολική αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας στους τομείςτωνυποδομών, τωντηλεπικοινωνιών καιτηςσυνδεσιμότητας,που είναικρίσιμοι για τημετάβαση στην ψηφιακήοικονομία και κοινωνία».
Η εταιρεία Alphabet που ελέγχει την Google για την περίοδο 2009 –2013 συμφώνησε ο διαδικτυακός κολοσσός να πληρώσει φόρους 306 εκατ. ευρώ στην Ιταλία. Οι ιταλικές φορολογικές αρχές κατηγορούσαν την Google ότι δεν είχε καταβάλειφόρους για έσοδα ύψους 1 δισ.ευρώ. Η Google αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε άλλες χώρες σχετικά με φοροδιαφυγή μέσω της διοχέτευσης των εσόδων της στη χαμηλής φορολογικής κλίμακας θυγατρική της στην Ιρλανδία.
Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ και κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρωνγια την Κοινή Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου – Παππά. Στην αίτηση η Ομοσπονδία και 400 εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση ζητούν την απόσυρση της ανέκκλητης δήλωσης περί μη προσφυγής στα δικαστήρια των εργαζομένων όπως προβλέπεται στην απόφαση και την παράταση κατάθεσης των αιτήσεων, η οποία λήγει αύριο Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αφορά τη ρύθμιση διαδικασίας προσδιορισμού εκκρεμών οικονομικών απαιτήσεων που προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας ή έμμισθης εντολής του προσωπικού του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.Η πλευρά Παππά αντιτείνει ότι με την απόφαση αυτή απλώς θα επιστρέψουν τα χρήματα όσοι εργάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ.
Οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» μετά από γενική συνέλευση εξέδωσαν την περασμένη Τρίτη ανακοίνωση στην οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εφημερίδας και εκφράζουν την αγωνία τους για τις μισθολογικές εκκρεμότητες, που μόνο μέσα στο 2017 φθάνουν τους τρεις μήνες. Απευθυνόμενοι στους αναγνώστες οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας». Οπως επισημαίνουν η προσπάθειά τους «γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας μας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φθάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα 10 από προηγούμενα έτη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ