Ξένες ταινίες
«Ξενοδοχείο Grand Budapest»
(The Grand Budapest Hotel)
ΣΚΑΪ, 21.00
Κάπου στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1920, ένα διάσημο ξενοδοχείο ονόματι «Grand Budapest» θα γίνει το σκηνικό μιας σειράς αλλόκοτων γεγονότων, κεντρικό πρόσωπο των οποίων είναι ο θυρωρός του (Ρέιφ Φάινς). Φίνα κωμωδία του Γουές Αντερσον που ανέκαθεν κοιτούσε το παρελθόν με γλυκιά νοσταλγία. Υποψήφιο για οκτώ Οσκαρ, κέρδισε τέσσερα. (ΗΠΑ, Γερμανία, 2014, 100′)
«Μπαμπάδες νταντάδες και µικροί κατασκηνωτές εν δράσει»
(Daddy day camp)
MEGA, 21.00
Πρόκειται για τη συνέχεια της ταινίας «Μπαμπάδες νταντάδες» και αυτή τη φορά ο Τσάρλι και ο Φιλ επιστρέφουν πιο ξεκαρδιστικοί από ποτέ, προσπαθώντας να φτιάξουν μια κατασκήνωση για να περάσουν τα παιδιά τους τις διακοπές. Ομως, εκτός από τις ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις και τους μικρούς μπελάδες, οι δύο μπαμπάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν και τους ψευτονταήδες της γειτονικής κατασκήνωσης. Τώρα ο Τσάρλι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα μυστικό όπλο. Το «ιππικό» καταφθάνει και η πιο τρελή κατασκήνωση θα μείνει στην Ιστορία. (ΗΠΑ, 2008, 93′)
«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγµα του Φοίνικα»
(Harry Potter and the Order of the Phoenix)
STAR, 23.30
Στην πέμπτη χρονιά των σπουδών του στο Χόγκουαρτς ο κεντρικός ήρωας (Ντάνιελ Ράντκλιφ) αλλάζει. Ο Χάρι δεν είναι πια παιδί και αντιμετωπίζει καταστάσεις περίπλοκες µε πυγμή. Παντού υπάρχουν εμπόδια και ένα από αυτά είναι η Ντολόρες Αµπριτζ, η νέα καθηγήτρια Αµυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών. Ντυµένη στα ροζ από την κορυφή ως τα νύχια, η Ιµέλντα Στάουντον προσθέτει κύρος στην καθηγήτρια Αµπριτζ µε το προσποιητό, θανατηφόρο χαµόγελο και τη γλυκερή µονότονη φωνή. (HΠΑ / Αγγλία, 2007, 123′)

HeliosPlus