Μέσα στον πυρετό των τηλεοπτικών αδειών η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών έχει περάσει σε δεύτερο επίπεδο. Οπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να έχουμε νέα από το μέτωπο αυτό σύντομα. Στελέχη του Συμβουλίου θεωρούν απαραίτητο τον σχεδιασμό ενός νέου χάρτη συχνοτήτων, προκειμένου να μπει μια υποτυπώδης τάξη στο τοπίο. Κρίνουν ότι ο προηγούμενος ήταν μεν αυστηρός στη διατύπωσή του αλλά υπήρξαν πολλά κενά στην εκτέλεσή του με χαοτικά αποτελέσματα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι το χάος θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

***

Δώδεκα σπουδαίους Ελληνες που διακρίθηκαν για το έργο τους στην ιατρική, στη λογοτεχνία, στην ποίηση και στη φιλοσοφία παρουσιάζει ο νέος κύκλος επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, «Αυτοί που τόλμησαν», που κάνει πρεμιέρα αύριο Δευτέρα στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY. Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Παπανικολάου (1883-1962) που ανακάλυψε το τεστ Παπ, σώζοντας τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως.

***

Σε συνέχεια της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ προχώρησε στην ανάρτηση των στοιχείων των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης που είναι μέλη του. Η ενημέρωση της λίστας είναι διαρκής καθώς η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 231 ενημερωτικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στόχος του υπουργείου είναι «η ρύθμιση ενός άναρχου τοπίου, με γκρίζες διαδικτυακές ζώνες, εκβιασμούς, ιστοτόπους ανύπαρκτης επισκεψιμότητας που απολάμβαναν δυσθεώρητα κονδύλια κρατικής διαφήμισης, κ.λπ.». Επίσης θεσπίζεται το σήμα πιστοποίησης μέλους του Μητρώου που θα φέρει σε εμφανές σημείο της αρχικής του σελίδας κάθε εγγεγραμμένο διαδικτυακό μέσο, ώστε να γνωρίζουν οι –υπόχρεοι ενημέρωσης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης –φορείς ποια από τα μέσα δικαιούνται μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων. «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχει αγκαλιασθεί από τη διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα» τόνισε σχετικά ο υπουργός κ. Ν. Παππάς.

***

Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Με τίτλο «Ενα απότομο ξύπνημα» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στις 23.00 και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα 50λεπτα επεισόδια. Πολλά έχουν ειπωθεί για την επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας και την αντίσταση σε αυτήν, αλλά ξέρουμε πολύ λίγα για την αντιστασιακή δράση στη Θεσσαλονίκη. Το ντοκιμαντέρ επιλέγει τέσσερις σημαντικές στιγμές που καταγράφονται αντιστοίχως στα τέσσερα επεισόδια της σειράς, το καθένα με συνεντεύξεις από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

***

Με απόφαση του αρμόδιου υπουργού κ. Ν. Παππά επιδοτείται για έναν χρόνο η εγκατάσταση δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Το κόστος της επιδότησης που καλύπτεται αποκλειστικά από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού ανέρχεται σε 1.975.000 ευρώ και αφορά συνολικά 15.913 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, 4.361 νοικοκυριά στον Νομό Εβρου, 6.152 στον Νομό Ξάνθης και 2.778 στον Νομό Ροδόπης. Στο Αιγαίο η επιδότηση θα δοθεί σε κατοίκους των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα σε 1.842 νοικοκυριά. Τέλος, θα επιδοτηθούν 581 νοικοκυριά στον Νομό Σάμου και 199 στον Νομό Χίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ