Ελληνική ταινία
«Το έτερον ήμισυ»
Star, 23.15
Ποια είναι η αληθινή ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Τι ρόλο έπαιξε η Τούλα στη δημιουργία του κόσμου; Είναι αλήθεια ότι ο Θεός μάς έπλασε σε σετάκια των δύο τεμαχίων; Μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε για να βρούμε το μισό που μας λείπει; Ο Φαίδων και η Βίκυ δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για όλα αυτά. Πετυχημένοι θεραπευτές γάμου και σύζυγοι, δίδασκαν πάντα, με ακλόνητη σιγουριά, ότι το ταίρι σου το φτιάχνεις, δεν το βρίσκεις. (2011, 84′)
Ξένες ταινίες
«Οι εκδικητές» (The avengers)
ALPHA, 21.00
Ταινία-ορόσημο στο σύμπαν του κινηματογράφου φαντασίας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του σινεμά οι ήρωες της Marvel συνυπάρχουν στο ίδιο φιλμ! Ο,τι ακολούθησε ήταν αναμενόμενο: η ταινία με το μεγαλύτερο εισπρακτικό άνοιγμα εβδομάδας όλων των εποχών, πέμπτη ταινία σε αριθμό εισπράξεων παγκοσμίως στη λίστα με τα μεγαλύτερα blockbusters (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια), αλλά και πολλά άλλα ρεκόρ. Η ταινία ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ενώ διεκδίκησε πλήθος βραβείων, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε το Οσκαρ ειδικών εφέ. (ΗΠΑ, 2012, 143′)
«Ψύχωση» (Obsessed)
MEGA, 21.00
Οταν ο επιτυχημένος οικονομικός αναλυτής Ντέρεκ Τσαρλς μετακομίζει στο καινούργιο του σπίτι στο Λος Αντζελες μαζί με τη γυναίκα του Σάρον και τον γιο του, όλα τα όνειρά του μοιάζουν να έχουν πραγματοποιηθεί. Οταν όμως η Λίζα, μια καινούργια νεαρή υπάλληλος προσλαμβάνεται στην εταιρεία του, η τακτοποιημένη ζωή του Ντέρεκ ανατρέπεται. Μετά από μια στενή επαφή με τον Ντέρεκ σε ένα εταιρικό πάρτι, η Λίζα χάνει κάθε έλεγχο και τον καταδιώκει, θέτοντας την καριέρα του αλλά και τον γάμο του σε κίνδυνο. Η Σάρον όμως δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει μια ξένη γυναίκα να καταστρέψει την οικογένειά της. (ΗΠΑ, 2009, 108′)

HeliosPlus