Η Βουλή Τηλεόραση παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00, ένα μοναδικό ντοκουμέντο για τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Βόρειο Αμερική, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποφράδα ημέρα της επιβολής της δικτατορίας από τη Χούντα το 1967.

Πρόκειται για τη σειρά 5 επεισοδίων: «Μια Άγνωστη Ιστορία: Ο Αντιδικτατορικός Αγώνας στην Βόρειο Αμερική 1967 –1974». Μαρτυρίες για τους αγώνες του απόδημου ελληνισμού της Β. Αμερικής κατά της Χούντας, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Πως οργανώθηκε η αντιδικτατορική πάλη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Μιλούν πρωταγωνιστές και συμμετέχοντες στο αντιδικτατορικό κίνημα της Β. Αμερικής. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ιωάννης Κατωμέρης. Tα επόμενα επεισόδια της σειράς θα μεταδίδονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21:00.

Οι θεατές του καναλιού θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Εδώ Λονδίνο», του Αρη Φατούρου (22.00 –22.30). Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ιστορία της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, με αφορμή την παράδοση αντιγράφου του αρχείου της στη Βουλή των Ελλήνων.
Ακόμα από τις 22:30 –23:15 θα προβληθεί η εκπομπή «Το Πολιτιστικό Έγκλημα της Χούντας», την οποία παρουσιάζει η Ρένα Θεολογίδου και σκηνοθετεί ο Eλισσαίος Βγενόπουλος. Η εκπομπή αναφέρεται στα εγκλήματα αισθητικής και τις ολέθριες συνέπειες της απριλιανής δικτατορίας στην πολιτιστική ζωή του τόπου.Μιλούν o Mίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Δημήτρης Μαρωνίτης, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης και ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.
Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χούντα, Πολυτεχνείο» που περιέχει αποσπάσματα κινηματογραφικής μνήμης από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και ηχητικά ντοκουμέντα από το ΒΒC.
Αμέσως μετά το κανάλι έχει προγραμματίσει το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό», του Βασίλη Δούβλη, με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώρα αρχείο της λογοκρισίας της χούντας. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες, που είτε απαγορεύτηκαν, είτε λογοκρίθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, συνεντεύξεις σκηνοθετών, απόρρητα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, καθώς και επίκαιρα της εποχής. Το ντοκιμαντέρ έχει πάρει το βραβείο καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ στο London Greek Film Festival.