Ελληνική ταινία
«Ψυχραιμία» ΑΝΤ1, 22.00
O Νίκος Περάκης σχολιάζει τα τρωτά σημεία μιας ελληνικής κοινωνίας υπό κατάρρευση. Η ταινία παρακολουθεί τις παράλληλες κωμικοτραγικές και συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετραώρου, από της φυλακής τα σίδερα ως τους κυλιόμενους διαδρόμους τού «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Γιώργο Κιμούλη, Τζούλια Αλεξανδράτου κ.ά. (2007, 89′)
Ξένες ταινίες
«Μην εμπιστεύεσαι κανέναν»
(The cold light of day)
Star, 22.00
Ο Γουίλ φτάνει στην Ισπανία για ολιγοήμερες διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγει από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει, μιας και η εταιρεία που δημιούργησε χρεοκόπησε. Οταν όμως η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Γουίλ βρίσκεται ξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει μια συνωμοσία αλλά και το ύποπτο παρελθόν του πατέρα του, προτού είναι πολύ αργά. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Μαδρίτη και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας γύρω από τη Βαλένθια. (ΗΠΑ / Ισπανία, 2012, 84′)
«Skyline» Alpha, 24.00
Το ταξίδι του Τζάροντ και της Ιλέιν στη Νότια Καλιφόρνια ξεκινά ως απλή απόδραση Σαββατοκύριακου για το πάρτι γενεθλίων ενός φίλου. Ολα όμως θα αλλάξουν μετά τα μεσάνυχτα, όταν στον ουρανό φανεί ένα εκτυφλωτικό φως που έρχεται από άγνωστη πηγή, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο ήλιος ανατέλλει δύο ώρες νωρίτερα. (ΗΠΑ, 2010, 97′)

HeliosPlus