Ξένες ταινίες
«Τα θαύματα» (Le meraviglie)
ΕΡΤ2, 22.00
Μια απομονωμένη στην εξοχή εξαμελής οικογένεια μελισσοκόμων. H 12χρονη Τζελσομίνα είναι η αρχηγός στις τρεις μικρότερες αδελφές της (σε αυτήν πρέπει να υπακούν, ό,τι κι αν αποφασίσει) και έχει ένα σχεδόν μαγικό ταλέντο με τις μέλισσες που αποτελούν το βασικό εισόδημα της οικογένειάς της. Ο πατέρας της, ξένος στην Ιταλία, θα ήθελε ίσως ένα αγόρι για διάδοχό του. Η Τζελσομίνα, από την άλλη, έχει άλλες φιλοδοξίες: να πείσει την οικογένειά της να συμμετάσχει σε ένα reality show με τίτλο «Τα θαύματα», που αναζητεί την πιο ενδιαφέρουσα παραδοσιακή οικογένεια της χώρας. Τρυφερή ταινία ενηλικίωσης που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2014. (Ιταλία / Ελβετία / Γερμανία, 2014, 107′)

«Μετά την επόµενη µέρα» (The day after tomorrow) Star, 22.00
Περιπέτεια οικολογικής καταστροφής του Ρόλαντ Εμεριχ βασισμένη στη θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να μας φέρει σε μια νέα Εποχή των Παγετώνων. Οταν ο εφιάλτης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Αντριαν Χολ θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο και τον γιο του. Πρέπει όμως να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης… Με τους Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Γκίλενχααλ. (ΗΠΑ, 2004, 120′)
«Ο κυνηγημένος» (Expatriate)
ΣΚΑΪ, 22.45
Ενα μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που έχει ειδικευθεί στις δολοφονίες επιστρέφει από την τραυματική εμπειρία του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και μετατρέπεται, εξαιτίας των όσων έχει βιώσει, σε κατά συρροήν δολοφόνο. Ο μόνος που έχει την ικανότητα να τον συλλάβει είναι ο πρώην εκπαιδευτής του. (ΗΠΑ / Καναδάς / Βέλγιο, 2012, 95′)

HeliosPlus