Και άλλα μεγάλα ονόματα έρχονται για να εμπλουτίσουν τον κατάλογο των σταρ που κάνουν τηλεόραση. Ηθοποιοί και σκηνοθέτες που δοξάστηκαν (κυρίως) μέσα από τον κινηματογράφο εγκαταλείπουν για λίγο (ή για πολύ, θα δείξει…) τη μεγάλη οθόνη και βρίσκουν στη μικρή την ευκαιρία να απευθυνθούν σε ένα νέο αλλά και δυναμικό κοινό, στα εκατομμύρια των τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο που ψυχαγωγούνται παρακολουθώντας τα (υψηλότατου επιπέδου) σίριαλ νέας εσοδείας. Τελευταίες αφίξεις στον κόσμο τής από τηλεοράσεως μυθοπλασίας οι ηθοποιοί Πιρς Μπρόσναν, Μισέλ Πφάιφερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, καθώς και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς, οι καινούργιες δουλειές των οποίων ή έχουν αρχίσει να προβάλλονται ή πρόκειται να προβληθούν τις ερχόμενες εβδομάδες. Ας τις γνωρίσουμε.

Πιρς Μπρόσναν, «Ο γιος»
Τέξας, 1849. Ο Ιλάι Μακ Κάλα είναι δεκατριών ετών όταν οι ινδιάνοι Κομάντσι δολοφονούν τη μητέρα και την αδερφή του και παίρνουν τον ίδιο αιχμάλωτο. Το παιδί προσαρμόζεται στη ζωή τους και γίνεται ο θετός γιος του αρχηγού τους. Ομως, όταν ο στρατός αποδεκατίζει τη φυλή που τον ανάθρεψε, ο Ιλάι καλείται να προσαρμοστεί εκ νέου, αυτή τη φορά στον κόσμο των πραγματικών συγγενών του, της πραγματικής οικογένειάς του, σε ένα Τέξας γαιοκτημόνων και πετρελαιοπαραγωγών όπου τελικά η επιβίωση είναι πολύ πιο δύσκολη και επίπονη από ό,τι ήταν στα παρθένα δάση των ινδιάνων.
«Ο γιος» είναι μία ακόμα μεγάλη εκδοτική επιτυχία του Φίλιπ Μάγερ μετά την «Αμερικανική σκουριά». Στο επικό μυθιστόρημα (κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη), το οποίο ουσιαστικά αναφέρεται στην αιματοβαμμένη ιστορία της Αμερικανικής Δύσης, το ABC βρήκε το ιδανικό υλικό για μια νέα σειρά με οικογενειακές ίντριγκες, πολύ σασπένς και made in USA φολκλόρ. Και στο πρόσωπο του Ιλάι Μακ Κάλα ο Πιρς Μπρόσναν βρήκε έναν εξαιρετικό ρόλο για να επιστρέψει στην τηλεόραση. Ο διάσημος ηθοποιός έχει να εμφανιστεί στη μικρή οθόνη από το 2011, όταν είχε πρωταγωνιστήσει στο σίριαλ «Bag of bones», βασισμένο σε μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.
Η αλήθεια είναι πως οι παραγωγοί τού «Son», ανάμεσά τους και ο συγγραφέας του βιβλίου, δεν τον είχαν σκεφτεί από την αρχή. Τον Ιλάι Μακ Κάλα επρόκειτο να ερμηνεύσει ο Σαμ Νιλ, ο οποίος όμως αποχώρησε από την παραγωγή για προσωπικούς λόγους, χαρίζοντας στον Μπρόσναν έναν δυνατό ρόλο και μια εξαιρετική ευκαιρία για τηλεοπτική ανάκαμψη. Ο πρώτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε την προβολή του την προηγούμενη εβδομάδα. Αναμένουμε τις κριτικές και τις εντυπώσεις των τηλεθεατών.

Μια «πυραμίδα» για Ντε Νίρο και Πφάιφερ
Στην εταιρεία του, Bernard L. Madoff Ιnvestment Securities, την οποία είχε ιδρύσει τη δεκαετία του 1960, είχαν επενδύσει μεγάλες τράπεζες, δισεκατομμυριούχοι, επιχειρηματίες με τεράστιες περιουσίες αλλά και απλοί μεροκαματιάρηδες και συνταξιούχοι. Ομως «όλα ήταν ένα μεγάλο ψέμα«, όπως αποκάλυψε μια διόλου ωραία ημέρα ο ίδιος ο Μπέρνι Μάντοφ στους συνεργάτες του. Ολα ήταν μια τεράστια απάτη, μια τεράστια φούσκα που έσκασε με τρομακτικό θόρυβο. Ο 70χρονος επιχειρηματίας ομολόγησε την ενοχή του στις ομοσπονδιακές αρχές, δικάστηκε και από το 2009 εκτίει την ποινή του: 150 χρόνια φυλάκισης επειδή έστησε τη μεγαλύτερη «πυραμίδα» (σχήμα Ponzi) όλων των εποχών. Και ενώ εξακολουθεί, όπως έχει γραφτεί, να κάνει μπίζνες και να πλουτίζει ακόμα και μέσα από τη στενή, «επανέρχεται» και μέσα από μια τηλεταινία που θα προβληθεί στις 20 Μαΐου από το HBO.
Στο «Wizard of lies» τον διάσημο απατεώνα θα ερμηνεύσει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τη σύζυγό του η Μισέλ Πφάιφερ. Ο Ντε Νίρο έχει κάνει ελάχιστα τηλεόραση, με σποραδικές εμφανίσεις από το 1992 ως σήμερα στις εκπομπές «Saturday Night Live», «Extras», «Sesame Street» και «30 Rock» όπου υποδύθηκε τον εαυτό του. Οπότε είναι η πρώτη φορά που ερμηνεύει έναν κανονικό ρόλο.
Η Πφάιφερ έχει να παίξει στη μικρή οθόνη από το 1996, όταν είχε πραγματοποιήσει μια guest εμφάνιση στο «Muppets Tonight» ερμηνεύοντας και εκείνη τον όμορφο εαυτό της. Το «Wizard of lies» θα σκηνοθετήσει ο Μπάρι Λέβινσον. (Να σημειωθεί πως η Μισέλ Πφάιφερ επιστρέφει εφέτος, εκτός από την τηλεόραση, και στον κινηματογράφο με δύο ταινίες, έπειτα από αποχή τεσσάρων χρόνων. Πρόκειται για τις: «Mother!» του Ντάρεν Αρονόφσκι με συμπρωταγωνιστές της την Τζένιφερ Λόρενς και τον Χαβιέ Μπαρδέμ, και το «Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα (πάνω στο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι) με τους Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, ντέιμ Τζούντι Ντεντς και στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό τον ίδιο τον Μπράνα).
Ντέιβιντ Λιντς, «Twin Peaks» ξανά

Μία από τις πλέον αναμενόμενες και διαφημισμένες τηλεοπτικές παραγωγές του 2017 θα κάνει, επιτέλους, πρεμιέρα στις 21 Μαΐου. Πρόκειται για τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks», της θρυλικής σειράς του Ντέιβιντ Λιντς που είχε παιχτεί με επιτυχία την περίοδο 1990 – 1991. Είχαν γραφτεί πολλά τους τελευταίους μήνες για τη συνέχεια του σίριαλ με τους φανατικούς φίλους: ότι τελικά ο Λιντς δεν θα το έκανε, ότι μπορεί και να το έκανε, ότι όχι, τελικά μετάνιωσε και αποχώρησε από το φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έμοιαζε να καταλήγει σε φιάσκο… Και όμως, ο διάσημος σκηνοθέτης το έκανε! Παρέδωσε στο Showtime 18 ολοκαίνουργια επεισόδια.

Τα τέσσερα πρώτα θα προβληθούν μαζί στις 21 Μαΐου (υπερχορταστική η επιστροφή του) και ακολούθως θα προβάλλεται ένα κάθε εβδομάδα. Μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, η Λόρα Ντερν, η οποία έχει συνεργαστεί στενά με τον Λιντς και στο παρελθόν («Ατίθαση καρδιά», «Μπλε βελούδο» και «Inland Empire»), δηλώνει ενθουσιασμένη από τη νέα συνεργασία τους και αποθεώνοντας τον σκηνοθέτη της («πρέπει να βλέπετε όλοι αυτά που φτιάχνει, είναι πρωτοπόρος») κάνει λόγο, μιλώντας στο «Vanity Fair», για μια σειρά «άγρια και ξεκαρδιστική».

O ίδιος ο Λιντς επιμένει να συντηρεί το μυστήριο που περιβάλλει την παραγωγή δηλώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος να ανακοινώνεις τη διανομή αλλά και ότι ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες σου πρέπει να γνωρίζουν ελάχιστα από όσα σκοπεύεις να κάνεις. Ανάμεσα, πάντως, στους ηθοποιούς που θα εμφανιστούν περιλαμβάνονται οι: Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Αμάντα Σέφριντ, Μόνικα Μπελούτσι, Μάικλ Σιέρα, Ναόμι Γουότς, Τιμ Ροθ, Ρόμπερτ Φόρστερ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Σκάι Φερέιρα κ.ά. Στη σειρά εμφανίζονται και οι Μιγκουέλ Φερέρ και Γουόρεν Φροστ που έφυγαν από τη ζωή στις αρχές του χρόνου. Μια μικρή εμφάνιση επρόκειτο να κάνει και ο Ντέιβιντ Μπάουι. Δεν πρόλαβε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ