Ελληνική ταινία
«Πρώτη φορά νονός»
STAR, 21.00
Συμπαθής μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Δέκα μύθοι και μια ιστορία» του Νίκου Παπανδρέου από την Ολγα Μαλέα, με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ελένη Καστάνη και τον Γιώργο Κιμούλη στον ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου. (2007, 87′)
Ξένες ταινίες
«Minority report»
ANT1, 22.15
Ενας αστυνομικός του μέλλοντος (Τομ Κρουζ) κατηγορείται για έναν φόνο που πρόκειται να διαπράξει και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του. Θαυμάσια κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του Φίλιπ Κ. Ντικ από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Συμπρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του κυνηγού τού Κρουζ. (ΗΠΑ, 2002, 131′)
«Η κιβωτός»
(The ark)
ΕΡΤ2, 22.45
Γραμμένη από τον Τόνι Τζόρνταν («Hustle», «The Nativity»), η ταινία είναι μια μοναδική εξιστόρηση της βιβλικής ιστορίας του Νώε και της Κιβωτού. Η «Κιβωτός» είναι μια διαχρονική ιστορία, μια ιστορία για την οικογένεια, την πίστη ενός ανθρώπου και την εμμονή του να κατασκευάσει μια κιβωτό που μπορεί τελικά να σώσει την οικογένειά του και το ανθρώπινο είδος. (Αγγλία, 2015, 88′)
«Εριν Μπρόκοβιτς»
(Erin Brockovich)
MEGA, 22.50
Η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται τη δις διαζευγμένη μητέρα τριών μικρών παιδιών που αψηφά τις τρικλοποδιές και τα βάζει με μια μεγάλη εταιρεία. Τελικά κερδίζει το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου. Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, β’ ανδρικού ρόλου (Αλμπερτ Φίνεϊ) και πρωτότυπου σεναρίου. (ΗΠΑ, 1999, 125′)
«Η Ωραία Ελένη της Τροίας»
(Helen of Troy)
ΣΚΑΪ, 23.30
Μια από τις πιο επικές ιστορίες όλων των εποχών, εμπνευσμένη από την Ιλιάδα του Ομήρου, γυρισμένη σε εξωτικές τοποθεσίες, με διεθνές καστ και πολλά ειδικά εφέ, η Ωραία Ελένη της Τροίας απεικονίζει τη θρυλική μάχη που έγινε για την αγάπη της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου. (ΗΠΑ, 2003, 166′)

HeliosPlus