Οι εργαζόμενοι του Mega κλείνουν εννέα μήνες απλήρωτοι.Η Eνωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) απαιτεί από τους μετόχους τουκαναλιού την άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
***
Ομως δεν είναι μόνο στο Mega που καταγράφονται καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Στη συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογραφικών επιχειρήσεων υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες ξεκινάνε από δύο και φτάνουν ακόμα και τους έξι μήνες.
***
Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων στον όμιλο Real Group την περασμένη Τρίτη τούς καταβλήθηκε ο μισθός του Δεκεμβρίου 2016. «Τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση αρκετών υπαλλήλων, όλων των ειδικοτήτων, είναι δραματική κυριολεκτικά, το λογιστήριο είναι εξαφανισμένο, αφού δεν απαντάει σε email και τηλέφωνα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία.
****
Δύο ΕΔΕ βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΡΤ. Η πρώτη αφορά παρουσιάστρια η οποία δεν εμφανίστηκε στη θέση της στο στούντιο με αποτέλεσμα να μεταδοθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Ρώμη το Σάββατο χωρίς εισαγωγή. Η δεύτερη είναι σχετικά με δύο ηχολήπτες, για τη μετάδοση δύο ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με προβλήματα στον ήχο.
***
Και εφέτος θα δοθούν οικονομικά βοηθήματα στα άνεργα και στα εν επισχέσει μέλη της ΕΣΗΕΑ εν όψει των εορτών του Πάσχα. Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 300 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
***
Συζήτηση για τον δημόσιο διάλογο εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος παρουσιάζει η εκπομπή«ΕΡΤ Focus» με τον Πάνο Χαρίτο αύριο Δευτέρα στις 22.15. Στο επίκεντρο της συζήτησης, τα υπέρ και τα κατά της συμμετοχής των πολιτών, η ηλεκτρονική διαβούλευση, ο ρόλος της επιτροπής, οι αναθεωρητέες διατάξεις.
***
Η Ελληνική Ραδιοφωνία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, διοργανώνει μεγάλο ραδιομαραθώνιο με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει δίπλα μας ή μακριά μας –Δώσε ζωή και ελπίδα στο παιδί» την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.
***
Η «πειρατεία» τηλεοπτικών σειρών καλά κρατεί. Ιδού οι δέκα πιο δημοφιλείς στα πειρατικά sites για το 2016:
1. «Game of Thrones»
2. «The Walking Dead»
3. «Westworld»
4. «The Flash»
5. «Arrow»
6. «The Big Bang Theory»
7. «Vikings»
8. «Lucifer»
9. «Suits»
10. «The Grand Tour»
***
Την οργή πολλών Αμερικανών, ακόμα και ανάμεσα σε υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, έχουν προκαλέσει τα σχέδιά του να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει σε παρόχους υπηρεσιών Internet να πωλούν και να αγοράζουν το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο των πελατών τους. Οργανώσεις που υπερασπίζονται την προστασία των προσωπικών δεδομένων αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο απειλεί άμεσα την ιδιωτική ζωή των χρηστών, αφού σε περίπτωση που ψηφιστεί οι πληροφορίες για τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες θα είναι στη διάθεση του καθενός. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε ανάλογα φαινόμενα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ