Το καλωδιακό δίκτυο HBO ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει μια δραματική τηλεοπτική μίνι σειρά με θέμα την προεκλογική μάχη του 2016 στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος, οι πρωταγωνιστές και η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η προβολή της. Ωστόσο, η ομάδα των δημιουργών της θα είναι η ίδια που υπογράφει την παραγωγή της βραβευμένης σειράς «Game Change» με θέμα τις εκλογές του 2008 και πρωταγωνίστρια την Τζουλιάν Μουρ η οποία υποδύεται την τότε υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν.

H προεκλογική εκστρατεία του 2016 που κορυφώθηκε με την νίκη του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ επί της δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον τον περασμένο Νοέμβριο ήταν μια από τις πιο δραματικές στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Θα είναι επίσης το αντικείμενο μιας μίνι τηλεοπτικής σειράς την οποία θα υπογράφει ο σεναριογράφος του «Zero Dark Thirty», ο Μαρκ Μπόουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter του Φεβρουαρίου.

Μια τρίτη μίνι τηλεοπτική σειρά που θα επικεντρώνεται στο παρασκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ πρόκειται να βγει στον αέρα, όπως μετέδωσε τον περασμένο μήνα η ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον χώρο του θεάματος, Deadline.

Το HBO ανακοίνωσε ότι η μίνι τηλεοπτική σειρά του θα βασίζεται σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο έγραψαν οι δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ Μαρκ Χάλπεριν και Τζον Χάιλεμαν με θέμα την προεκλογική εκστρατεία. Σκηνοθέτης της σειράς θα είναι ο Τζέι Ρόους που σκηνοθέτησε το βραβευμένο με Emmy «Game Change», ενώ ο Τομ Χανκς θα είναι ένας από τους παραγωγούς.