Ελληνική σειρά
«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»
Alpha, 21.00
Ο Σίμος δεν ενδιαφέρεται πολύ για τις Απόκριες. Το μόνο που τον νοιάζει είναι ο χαρταετός που θα πετάξουν, όμως κερδίζει άθελά του βραβείο σε διαγωνισμό στολής. Η Μαρίνα προσπαθεί να πείσει τον Ηλία να πάνε μια εκδρομή, τώρα που είναι Κούλουμα. Η μουρμούρα της Βούλας να κάνουν τουλάχιστον κάτι την Καθαρή Δευτέρα, αφού δεν πήγε ο Μηνάς μαζί της στον αποκριάτικο χορό του πολιτιστικού συλλόγου, το βράδυ της Αποκριάς, πιάνει τόπο. Η Νικολέτα επιμένει να γιορτάσουν διαφορετικά εφέτος τα Κούλουμα, αλλά ο Διονύσης για μια φορά ακόμη έχει εντελώς διαφορετική άποψη.
Ξένη σειρά
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» ΕΡΤ1, 19.45
Ο Μέρντοχ ερευνά έναν παράξενο φόνο, όπου ένας άνδρας φαίνεται να έχει «ψηθεί» από μέσα. Ο λαμπρός επιστήμονας και ερευνητής Νίκολα Τέσλα φτάνει στη σκηνή του εγκλήματος και με τη βοήθειά του ο Μέρντοχ καταλαβαίνει ότι το θύμα δολοφονήθηκε από ένα παράξενο καινούργιο όπλο, μια ακτίνα θανάτου –βασισμένο στις θεωρίες του Τέσλα. Στον φόνο φαίνεται να εμπλέκεται ο βιομήχανος Πέντρικ, παρ’ όλο που βρίσκεται στη φυλακή και όλα συγκλίνουν σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.
Ξένη ταινία
«Ουδέτερη ζώνη» (Green zone)
STAR, 23.30
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βαγδάτη το 2003, ο αξιωματικός Ρόι Μίλερ και η ομάδα του έχουν αναλάβει να εντοπίσουν όπλα μαζικής καταστροφής, που εικάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα στην έρημο. Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα όπλα και να επιβιώσουν στη φρίκη του πολέμου, θα πέσουν πάνω σε ένα καλοστημένο σχέδιο, που ανατρέπει αναπάντεχα τον αρχικό σκοπό της αποστολής τους. (ΗΠΑ, 2010, 101′)

HeliosPlus