Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την σοβαρή μείωση αποδοχών στα μέλη που είναι συνταξιούχοι.
Να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε τον κίνδυνο μιας καινούριας περιόδου διοικητικής αναταραχής «λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016», που αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η εφαρμογή του νόμου θα επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών της ολομέλειας του ΕΣΡ.
Το ζήτημα που προκύπτει από το «πάγωμα» του Συμβουλίου είναι ότι θα φρενάρει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία σχεδιασμού και προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την επιθυμία της κυβέρνησης για επιτάχυνση των ρυθμών.
Μιλώντας στο ΑΠΕο κ. Γιώργος Πλειός,μέλος της Ολομέλειας του ΕΣΡ,ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλύσει, άμεσα, το ζήτημα που έχει προκύψει, το οποίο εκτός από οικονομική έχει και ηθική διάσταση, αφορά και την απρόσκοπτη λειτουργία της νεοσυσταθείσας Αρχής.