Ξένες ταινίες
«Οι άνδρες µε τα µαύρα 3» (Men in black 3)
Mega, 21.15
Τρίτη περιπέτεια φαντασίας του Μπάρι Σόνενφελντ, με τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς στους ρόλους δύο κυνηγών εξωγήινων που απειλούν τη Γη. (ΗΠΑ, 2012, 105′)

«Braveheart»
Star, 22.50
Μικρό παιδί ακόμη, ο Γουίλιαμ Γουάλας έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της Σκωτίας από τον αγγλικό ζυγό. Τον περιμένει όμως ένα ακόμη σκληρό χτύπημα, όταν άγγλοι στρατιώτες βιάζουν και δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο νεαρός αγρότης μετατρέπεται σε έναν σκληροτράχηλο εκδικητή. Η επική δημιουργία του διάσημου σταρ και σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, η οποία κέρδισε πέντε Οσκαρ, περιλαμβάνει εντυπωσιακές και άκρως ρεαλιστικές σκηνές μάχης, συναρπαστική πλοκή, αλλά και ρομαντισμό. (ΗΠΑ, 1995, 164′)
«Ολική επαναφορά» (Total recall)
Alpha, 23.00
2084. Ο Ντάγκλας Κουέιντ, ένας απλός εργάτης, αναγκάζεται να καταφύγει στην εταιρία REΚALL, που εξειδικεύεται στην εμφύτευση τεχνητών αναμνήσεων. Στόχος του είναι να απαλλαγεί από έναν εφιάλτη που κάθε βράδυ τον «μεταφέρει» στον πλανήτη Αρη –που πλέον έχει εποικιστεί –και ταράζει τον ύπνο του. Ομως, ένα τεχνικό λάθος κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αφού ο Ντάγκλας Κουέιντ θα βρεθεί τελικά με μια νέα ταυτότητα, που φαίνεται να είναι πολύ επικίνδυνη για το σύστημα και συνεπώς και για τη ζωή του την ίδια. Από τις πιο ακριβές παραγωγές της εποχής της, η «Ολική Επαναφορά» προτάθηκε για τρία τεχνικά Οσκαρ, κερδίζοντας αυτό των ειδικών εφέ. Τεράστια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία, που έδωσε νέα ώθηση στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. (ΗΠΑ, 1990, 105′)

HeliosPlus