Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Κίρστεν Ντανστ μετά την επιτυχία της στο εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία σίριαλ του FX «Fargo» θα συνεχίσει, παράλληλα με την κινηματογραφική, και την τηλεοπτική καριέρα της. Αυτή τη φορά με μια μαύρη κωμωδία που θα σκηνοθετήσει ο δικός μας Γιώργος Λάνθιμος. Πρόκειται για το «On Becoming a God In Central Florida», όπου η γνωστή ηθοποιός θα ερμηνεύει μια χρεοκοπημένη χήρα η οποία θα πάρει τη ζωή στα χέρια της και θα εκδικηθεί όσους την αδίκησαν ή έβαλαν εμπόδια στον δρόμο της.
Αν η συμμετοχή της σε μία ακόμα τηλεοπτική σειρά επιβεβαιώνει την αγάπη της για τη μικρή οθόνη, στην οποία επιστρέφει εξάλλου συχνά από το 1993, οπότε πρωτοεμφανίστηκε σε τηλεταινία σε ηλικία 8 ετών, η απόφαση (αν τελικά το όλο σχέδιο πραγματοποιηθεί) ενός καλλιτέχνη όπως ο Λάνθιμος να σκηνοθετήσει και για την τηλεόραση είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της όλο και μεγαλύτερης έλξης που ασκεί το μέσο στους επαγγελματίες του κινηματογράφου. Επειδή ο ανερχόμενος διεθνώς Λάνθιμος είναι ένα μόνο από τα ονόματα που ετοιμάζονται να ριχτούν στον τηλεοπτικό στίβο ή που έχουν ήδη ενδώσει σε αυτό το γοητευτικό παιχνίδι.
Από δίπλα και ο Τζορτζ Κλούνεϊ γλυκοκοιτάζει τα σίριαλ νέας κοπής, όχι απαραιτήτως ως ηθοποιός: ο σταρ θα είναι, όπως έγραψε ο διεθνής Τύπος, συμπαραγωγός στη σειρά των Ντανστ – Λάνθιμου, μαζί με τον συνεργάτη του στην εταιρεία Smokehouse Pictures Γκραντ Χέσλοβ. Την ίδια στιγμή, οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν ετοιμάζουν το δικό τους ντεμπούτο στη μικρή οθόνη με μια μίνι σειρά γουέστερν. Ο δε Ντέιβιντ Λιντς επιστρέφει με κάτι σαν τη συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του «Twin Peaks», τον ερχόμενο Μάιο. Το νέο «Twin Peaks», μία από τις πλέον αναμενόμενες σειρές των τελευταίων ετών, θα αποτελείται από 18 επεισόδια, τα οποία έχουν ήδη γυριστεί.
«Ναι» και από τη Μέριλ Στριπ
Με την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νέιθαν Χιλ «The Nix» θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη η Μέριλ Στριπ. Οπως γράφτηκε, θα λαμβάνει για κάθε επεισόδιο 825.000 δολάρια, ποσό υψηλό μεν, αλλά σε καμία περίπτωση το υψηλότερο, καθώς στο οικονομικό θέμα πρωταθλητές αναδεικνύονται οι μικρότερου καλλιτεχνικού εκτοπίσματος τηλεστάρ των σειρών «The big bang theory» και «Modern family».
Η Εμα Στόουν και ο Τζόνα Χιλ θα είναι πρωταγωνιστές στο «Maniac» του Netflix, που θα βασίζεται στην ομώνυμη νορβηγική σειρά του 2014. Η υπόθεση αφορά τη φανταστική ζωή ενός άνδρα ο οποίος στην πραγματικότητα είναι τρόφιμος ψυχιατρείου.
Η Κάθι Μπέιτς, αφού δολοφονήθηκε με φριχτό τρόπο στον τελευταίο κύκλο του «American Horror Story», θα αναστηθεί για να εμφανιστεί στο «Feud», την παραγωγή που θα ασχοληθεί με τη δύσκολη σχέση της Μπέτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ, δίπλα στις Σούζαν Σαράντον και Τζέσικα Λανγκ (μαζί τους και η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) αλλά και για να πρωταγωνιστήσει στη σειρά που ετοιμάζει ο ευφάνταστος Τσακ Λορ («Two and a half men», «Mike and Molly», «Big bang theory» και «Mom») για το Netflix. Τίτλος της, «Disjointed»· θέμα της, η σουρεαλιστική εν πολλοίς καθημερινότητα της ιδιοκτήτριας ενός καταστήματος που πωλεί κάνναβη στο Λος Αντζελες και των υπαλλήλων της.
Η Ντριού Μπάριμορ θα είναι και συμπαραγωγός και πρωταγωνίστρια του «Santa Clarita Diet» (Netflix και πάλι) που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Φεβρουαρίου. Θα είναι, επιπλέον, νεκρή: η σειρά παρακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι από τη στιγμή που η σύζυγος θα μετοικίσει εις τόπον χλοερόν. Πρόκειται βεβαίως για κωμωδία τρόμου.
Το «ντεμπούτο» της Τζούλια Ρόμπερτς
Αστυνομικό θρίλερ με θέμα τη δράση της μαφίας: είναι η νέα σειρά του Amazon που θα «παντρέψει» τηλεοπτικώς την Τζούλιαν Μουρ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, ο Ντε Νίρο θα λαμβάνει 850.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο.
Ιδιαίτερα υψηλή θα είναι βεβαίως και η αμοιβή της Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία έπειτα από λίγες guest εμφανίσεις και από την πρωταγωνιστική συμμετοχή της στην τηλεταινία του HBO «The normal heart», κάνει ουσιαστικά το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστριας τηλεοπτικής σειράς. Η διάσημη ηθοποιός θα ερμηνεύσει την κεντρική ηρωίδα στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Μαρίας Σεμπλ «Today will be different»: μια γυναίκα που αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της, να σταματήσει να ασχολείται με όσα την κουράζουν και την εκνευρίζουν και να στρέψει την προσοχή της σε εκείνα που την ευχαριστούν. Η υπόθεση διαδραματίζεται –α λα «Κυρία Νταλογουέι» της Βιρτζίνια Γουλφ –μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Το σενάριο υπογράφει η ίδια η συγγραφέας, η οποία δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένη που η μάλλον «δύσκολη» στις επιλογές της Ρόμπερτς δέχτηκε να «ζωντανέψει» το βιβλίο της.
Διπλή εμφάνιση για τη Νικόλ Κίντμαν
Μερικούς μήνες πριν από τη Ρόμπερτς στη γοητεία της τηλεόρασης είχε ενδώσει και η Νικόλ Κίντμαν. Εφέτος η αυστραλή σταρ εμφανίζεται στον δεύτερο κύκλο της σειράς της Τζέιν Κάμπιον «Top of the Lake», αλλά και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Ρις Γουίδερσπουν στο «Big Little Lies» του HBO που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Φεβρουαρίου. Μαζί τους, σε έναν μικρότερο ρόλο, η Λόρα Ντερν. Γουίδερσπουν και Κίντμαν είναι εκτός από πρωταγωνίστριες και συμπαραγωγοί της σειράς, με τη Ρόμπιν Ράιτ να ζηλεύει, ως φαίνεται, τη δόξα τους και να αναλαμβάνει δράση. Η γνωστή ηθοποιός αυτή τη φορά δεν επανέρχεται ως σατανική σύζυγος του επίσης σατανικού Κέβιν Σπέισι στο «House of cards» αλλά ως συμπαραγωγός (μαζί με την υπερδραστήρια τηλεοπτικώς Γουίδερσπουν) και ως σκηνοθέτρια (ορισμένων επεισοδίων) νέας σειράς με θέμα τις ζωές των πρώτων κυριών των ΗΠΑ, ξεκινώντας από την Τζάκι Κένεντι και φτάνοντας στη Μισέλ Ομπάμα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κάποια από τις δύο ηθοποιούς θα ερμηνεύει και έναν ρόλο στην παραγωγή.
Συμπαραγωγός του τρίτου κύκλου της σειράς «How to get away with murder» (ABC) έγινε και η Βαϊόλα Ντέιβις, η πολυβραβευμένη πρωταγωνίστριά της. Είναι και αυτός ένας τρόπος για τους σταρ που συμμετέχουν σε μια τηλεοπτική παραγωγή να έχουν καλύτερο έλεγχο των πραγμάτων, αλλά και να ενισχύουν τις ήδη παχυλές αποδοχές τους σε περίπτωση επιτυχίας. Και το «How to get away with murder» είναι πολύ μεγάλη επιτυχία!

Με τις ευλογίες του Τζουντ Λο
Μια μεγάλη προσωπική επιτυχία έκανε στην τηλεόραση και ο Τζουντ Λο, ερμηνεύοντας έναν πάπα διαφορετικό από τους άλλους στο δράμα του Πάολο Σορεντίνο «The young Pope» (HBO). Δίπλα στον γοητευτικό ηθοποιό η Νταϊάν Κίτον, η οποία με τον ρόλο της αδελφής Μαίρης έκανε ουσιαστικά το ντεμπούτο της σε σίριαλ, καθώς μέχρι σήμερα είχε εμφανιστεί κυρίως σε τηλεταινίες και είχε κάνει μερικές έκτακτες εμφανίσεις. Ο πρώτος κύκλος της αιρετικής σειράς ολοκληρώθηκε και οι παραγωγοί της ανακοίνωσαν πως έχουν και δεύτερο κύκλο στα σκαριά.
Τέλος, μέσα στο 2017 θα προβληθεί και ο δεύτερος κύκλος μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης χρονιάς, του δράματος μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Stranger Things» (Netflix), με πρωταγωνίστρια τη Γουαϊνόνα Ράιντερ. Η 45χρονη ηθοποιός, που είχε δει την καριέρα της να καταποντίζεται όταν την έπιασαν να κλέβει ρούχα και μικροαντικείμενα από γνωστό κατάστημα, κατάφερε με την εμφάνισή της στην τηλεόραση ό,τι δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια με τις κινηματογραφικές προσπάθειές της: να κάνει και πάλι επιτυχία. Εχει, τελικά, μαγικές ιδιότητες αυτό το «κουτί»!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ