Ελληνικές ταινίες
«Απόψε τρώµε στης Ιοκάστης»
ΑΝΤ1, 21.30
Οταν μια ωραία πρωία μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας λετονής μανικιουρίστ (Μπέτυ Μαγγίρα), η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman Ιοκάστη Παπαδάμου (Ρένια Λουιζίδου) ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της (Μαρία Γεωργιάδου) για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θα αργήσουν να γίνουν άνω-κάτω. (2014, 130′)
«Κοινός παρονοµαστής»
Σκάι, 23.30
Τέσσερις άνδρες βρίσκονται σε ένα καφενείο και η κουβέντα για τον αιώνιο πόλεμο των δύο φύλων ξεκινά. Για τον κυρ-Πλάτωνα η γυναίκα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο ιερό, για τον Δημήτρη το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή, για τον Αλέξανδρο ό,τι πιο ποιητικό και για τον Νίκο όλες οι γυναίκες είναι πόρνες. Καθώς η κουβέντα τους εξελίσσεται φαίνονται όλοι τους να τα γνωρίζουν όλα, εκτός από αυτό που τους συνδέει. Εκτός από τον κοινό τους παρονομαστή. (2014, 80′)


Ξένη ταινία
«Η διερµηνέας» (The interpreter)
Alpha, 22.00
Πίσω από τους τοίχους του ΟΗΕ βρίσκονται τα μεγαλύτερα μυστικά. Πίσω από τις επίσημες δηλώσεις, οι πιο σκοτεινοί ψίθυροι. Αν ακούσεις αυτό που δεν πρέπει, χάθηκες. Οι οσκαρικοί Νικόλ Κίντμαν και Σον Πεν πρωταγωνιστούν στη «Διερμηνέα» του Σίντνεϊ Πόλακ. Ενα πολιτικό θρίλερ αμείωτης έντασης και σασπένς. Τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του σε μια κινηματογραφική παραγωγή μεγάλων αξιώσεων. (Αγγλία / Γαλλία / Γερμανία, 2005, 128′)

HeliosPlus