Ξένες ταινίες
«Αβάστακτη γοητεία»
(Intolerable cruelty) Alpha, 22.00
Μια σπιρτόζικη ρομαντική κωμωδία που μόνον οι αδελφοί Κοέν μπορούν να πετύχουν με τέτοιες αναλογίες σε βιτριόλι και ευφυΐα. Θέμα της η αιώνια μάχη των φύλων. Από τις πιο επιτυχημένες ταινίες τους, όχι μόνο κινηματογραφικά αλλά και εμπορικά, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς σε μια από τις πιο δυνατές χημείες της μεγάλης οθόνης. Ο Μάιλς Μέισι είναι ένας κορυφαίος δικηγόρος του Μπέβερλι Χιλς με ειδίκευση στην έκδοση διαζυγίων και εξπέρ στο να πετυχαίνει τους καλύτερους συμβιβασμούς. Η Μέριλιν Ρέξροθ είναι μια γοητευτική γυναίκα με ειδίκευση στο να ξελογιάζει άντρες, τους οποίους παντρεύεται, για να τους χωρίσει αμέσως μετά, έχοντας γίνει φυσικά μερικές χιλιάδες δολάρια πλουσιότερη κάθε φορά. (ΗΠΑ, 2003, 100′)

«Στη σκιά των κατασκόπων»
(The Bourne supremacy) Star, 22.50
O άριστα εκπαιδευμένος εκτελεστής της CIA που υποφέρει από αμνησία Τζέισον Μπορν έχει εγκαταλείψει το βίαιο παρελθόν του και ζει με την κοπέλα του. Η προσωπική του ιστορία όμως ματαιώνει τα σχέδιά του για μια ήρεμη ζωή, όταν γλιτώνει παρά τρίχα από μια απόπειρα δολοφονίας. Ενα κυνηγητό που κόβει την ανάσα ξεκινάει. Ο εκτελεστής της CIA βρίσκεται κυνηγημένος από έναν άγνωστο εχθρό και πρέπει να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι δεν είναι εύκολος στόχος. (ΗΠΑ, 2004, 98′)

«Shadow man»
Mega, 23.15
Διεφθαρμένοι πράκτορες της CIA εξάγουν μυστικά έναν θανατηφόρο ιό στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τον πρώην πράκτορα της υπηρεσίας Τζακ Φόστερ ως μεταφορέα εν αγνοία του! Ο Τζακ, μη γνωρίζοντας πού έχει μπλέξει, παίρνει την κόρη του μαζί στο ταξίδι, όπου την απάγει μυστηριώδης ξένος πράκτορας ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τον ιό ως όπλο βιολογικού πολέμου. (ΗΠΑ, 2006, 91′)

HeliosPlus