Ελληνική σειρά

Ελα στη θέση μου
Alpha, 21.00
Η Σύλβια οργανώνει το πάρτι της στην ταβέρνα του Θοδωρή για να γιορτάσει τη θέση της στην εταιρεία. Ο Δαμιανός θυμίζει στην Αιμιλία ότι πρέπει να γίνουν οι απολύσεις, κάτι που τη στενοχωρεί πολύ. Ο Αχιλλέας σε μια κουβέντα με τη Ρενάτα στην αυλή της ανακοινώνει ότι σκέφτεται να φύγει για την Κύπρο. Η Μιράντα συνεχίζει να ανάβει φωτιές στον Βλάση, περιγράφοντάς του λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις Ρενάτας – Αχιλλέα στην αυλή. Για να τον εξοργίσει ακόμη περισσότερο του λέει πως μάλλον τα «έφτιαξαν». Ο Βλάσης αναστατώνεται και χαλάει τη βραδιά της Φαίης.

Ξένες ταινίες

«12 χρόνια σκλάβος»
(12 years a slave)
Star, 22.00
Ο Στιβ Μακ Κουίν («Shame») μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τις σελίδες του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Σόλομον Νόρθρουπ (1808-1863), την ιστορία ενός μαύρου σκλάβου (Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ) ο οποίος δεινοπάθησε από τον ρατσισμό των λευκών αλλά διατήρησε την αξιοπρέπειά του. Πολύ καλός στον ρόλο του εξαιρετικά σκληρού «ιδιοκτήτη» του σκλάβου ο Μάικλ Φασμπέντερ. Οσκαρ καλύτερης ταινίας 2013. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2013, 123′)

«Πληθυσμός 436»
(Population 436)
MEGA, 24.00
Η ειδυλλιακή πόλη Ρόκγουελ Φολς είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος ή… έτσι φαίνεται. Οταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στέλνει τον ερευνητή Στιβ Κέιντι στη μικρή κωμόπολη για να διερευνήσει γιατί ο πληθυσμός της παραμένει ακριβώς ο ίδιος σε κάθε απογραφή εδώ και 100 χρόνια, ένα απίστευτο και τρομακτικό μυστικό θα αποκαλυφθεί. Σύντομα, ο Στιβ θα βρεθεί παγιδευμένος σε έναν σκοτεινό ιστό φονικής θρησκοληψίας και πουριτανικών προκαταλήψεων, από τον οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ξεφύγει ζωντανός. Τώρα πρέπει να βρει οπωσδήποτε μια διέξοδο, ή να χάσει τη ζωή του. (ΗΠΑ, 2006, 88′)

HeliosPlus