Ξένες ταινίες
«Πολύ σκληρός για να πεθάνει: η εκδίκηση»


(Die Hard: With a vengeance)


Alpha, 21.00
Μετά την αιματηρή τρομοκρατική έκρηξη σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Νέας Υόρκης, η αστυνομική υπηρεσία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον εγκέφαλο που κρύβεται πίσω από το χτύπημα. Απαίτηση του «Σάιμον» είναι να επιστρέψει στα πράγματα ο πρώην αστυνομικός Τζον Μακ Λέιν, που απολύθηκε πρόσφατα λόγω αλκοολισμού. Η τρίτη ταινία της θρυλικής σειράς περιπετειών «Die Hard», που «έσπασε» τα ταμεία και καθιέρωσε όχι μόνο τον Μπρους Γουίλις ως τον απόλυτο ήρωα δράσης, αλλά και τις ταινίες… αδρεναλίνης ως ένα από τα πιο συναρπαστική είδη περιπέτειας. (ΗΠΑ, 1995, 128′)
«Flight»


ΑΝΤ1, 22.45
Ενας πιλότος προσγειώνει το αεροπλάνο όταν εμφανίζει ξαφνικά σοβαρή βλάβη, σώζοντας τους επιβάτες από σίγουρο θάνατο. Ο κόσμος τον θεωρεί ήρωα, αλλά εκείνος παλεύει να εξοικειωθεί με την ξαφνική δημοσιότητα και τις «σκιές» του παρελθόντος. Οταν, έπειτα από έρευνες της αρμόδιας υπηρεσίας προκύπτουν άκρως ανησυχητικά στοιχεία για τη συμπεριφορά του πριν από την πτήση, πολλά ερωτηματικά γεννιούνται. (ΗΠΑ, 2012, 138′)
«Ο σκοτεινός ιππότης»


(The dark knight)
Star, 23.15
Η συνέχεια του επιτυχημένου «Batman Begins» ενώνει πάλι κινηματογραφικά τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ, που ενσαρκώνει για δεύτερη φορά τον μασκοφόρο εκδικητή. Με τη βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον (Γκάρι Ολντμαν) και του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ (Ααρον Εκχαρτ), ο Μπάτμαν επιχειρεί να διαλύσει όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν απομείνει στην πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι ως Τζόκερ. Ο Χιθ Λέτζερ, αν και μετά θάνατον, τιμήθηκε με Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου. (ΗΠΑ, 2008, 139′)

HeliosPlus