Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσωρινής αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Κρέτσος είπε ότι η διαδικασία θα κινηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο και ότι ο τελικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν θα απέχει από τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Σημείωσε, πάντως ότι το φάσμα της digea δεν είναι απεριόριστο και ότι μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας -αν και, όπως είπε, χωράνε περισσότερα κανάλια standard definition. Επέμεινε, πάντως, ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν θα αποκλίνει από τον αριθμό 4.

«Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση τον νόμο Παππά» πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα «για να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

«Δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν, ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν» δήλωσε ο κ. Κρέτσος.

Ερωτηθείς εάν θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δώσει οι τέσσερις υπερθεματιστές απάντησε πως λογικό είναι τα χρήματα να επιστραφούν.

Σχετικά με τις ραδιοφωνικές άδειες είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες.