Εκποµπή
«Η µηχανή του χρόνου»
ΕΡΤ1, 17.00
Το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940 παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. H εκπομπή ερευνά τον «άγνωστο πόλεμο» του ’40 και φωτίζει τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα πριν από την κήρυξη του πολέμου. Η ιστορική έρευνα επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος προσπαθούσε να τηρήσει στάση ουδετερότητας, καθώς και στη στρατιωτική προετοιμασία της χώρας που γινόταν ήδη από το 1936, τέσσερα χρόνια πριν από τον πόλεμο.
Ξένες ταινίες


«Garfield: η ταινία»
(Garfield)
Star, 21.00
Η ζωή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον αγαπημένο γάτο. Ζει μαζί με τον Τζον Αρμπακλ, τον γλυκύτατο ιδιοκτήτη του, και περνά τις ώρες του μπροστά σε μια τηλεόραση καταβροχθίζοντας λαζάνια. Ολα θα αλλάξουν όταν ο Τζον αποκτά και δεύτερο κατοικίδιο, τον αξιολάτρευτο αλλά χαζούλη σκύλο Oντι, που θα διαταράξει την ήρεμη ζωή του τεμπέλικου γάτου. Ο Γκάρφιλντ θα κάνει τα πάντα για να ξεφορτωθεί τον Oντι, ώσπου ο δύσμοιρος σκύλος καταλήγει στα χέρια του σατανικού Χάπι Τσάπμαν. Τότε όμως ο Γκάρφιλντ θα νιώσει υπεύθυνος για πρώτη φορά στη ζωή του και θα αναγκαστεί να ξεκολλήσει από την τηλεόραση και να αναλάβει δράση. (ΗΠΑ, 2004, 71′)
«27 φορέµατα»
(27 dresses)
Alpha, 21.00
Η Τζέιν (Κάθριν Χέιγκλ) είναι μια ιδεαλίστρια, ρομαντική γυναίκα και, ως εκ τούτου, αιώνια συνοδός νύφης σε ευτυχισμένους γάμους. Ο δικός της ούτε καν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οταν η νεότερη αδελφή της κερδίζει την καρδιά του αφεντικού της, με τον οποίο η ίδια είναι κρυφά ερωτευμένη, αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. (ΗΠΑ, 2008, 111′)

HeliosPlus