Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων, τις οποίες κατέγραψαν όλες οι κάμερες παρακολούθησης του κτηρίου της γγ Ενημέρωσης, δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Παναγιώτης Λαζαράτος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή.

Ο κ. Λαζαράτος είπε ότι, αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτήριο της γενικής γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή.

Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Γ.Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ.Σαββίδη, όπως τόνισε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διακοπή του «διαγωνισμού-εκτρώματος», καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική Δημοκρατία και στην κυβέρνησή του».

Απάντηση από τη ΓΓ ενημέρωσης

«Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες ‘αποκαλύψεις – βόμβα’ που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Προσθέτει ότι η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, ενώ η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο.

«Τα όσα ακούστηκαν σήμερα» επισημαίνει «προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».

Ποτάμι: Βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών

«Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Επίσης, προσθέτει πως «όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών, για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας» καταλήγει.