Ξένες ταινίες
«Απληστοι γείτονες»


(Good people)


Star, 22.00
Ο Τομ και η Αννα είναι ένα ζευγάρι Αμερικανών που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οταν ο γείτονάς τους πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν 400.000 δολάρια. Αν και αρχικά είναι διστακτικοί αναφορικά με το αν θα πρέπει να οικειοποιηθούν τον θησαυρό που ανακάλυψαν, αποφασίζουν ότι το σχέδιο είναι απλό: το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το σύμπαν αποφασίζει να τους δείξει πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω.

«Miami Vice»
Alpha, 22.15
Κινηματογραφική μεταφορά της επιτυχημένης ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του 1980, με τους Τζέιμι Φοξ και Κόλιν Φάρελ στον ρόλο των δύο πρακτόρων του Τμήματος Ηθών του Μαϊάμι. Καλοντυμένοι, χαρισματικοί, γοητευτικοί, αποτελεσματικοί και περιζήτητοι, τόσο στη δουλειά τους όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης τούς αναγκάζουν να λειτουργήσουν ως «μυστικοί» για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής που κινούν τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος. (ΗΠΑ, 2009, 119′)

«Hancock»


Mega, 23.10
Η απομυθοποίηση του κινηματογραφικού υπερήρωα με κεντρικό πρόσωπο έναν διαρκώς μεθυσμένο, θυμωμένο και βρώμικο τύπο ονόματι Χάνκοκ (Γουίλ Σμιθ), ο οποίος καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του όταν το «καθήκον» τον καλεί. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός Πίτερ Μπεργκ συμπρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν. (ΗΠΑ, 2008, 92′)

HeliosPlus