Μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου καθώς και της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, μέσω του καθηγητή κ. Πάνου Λαζαράτου στο πλαίσιο της υπόθεσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η μήνυση αφοράκακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και σε βάρος του κ. Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες, περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, καθώς – σύμφωνα με τον Alpha – έγινε πλημμελής έλεγχος.
Ο κ. Λαζαράτος δήλωσε σχετικά:
«Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ΑΛΦΑ κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ.Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».