Το παραμύθι ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2011 και πέντε χρόνια αργότερα συνεχίζεται με διαρκώς αυξανόμενη ένταση και επιτυχία. Βασιλιάδες και βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, ατρόμητοι πολεμιστές, άνθρωποι καλοί, κακοί και πολύ κακοί, πλάσματα της φαντασίας και τέρατα, όλοι αυτοί, κάτοικοι ενός κόσμου πλασμένου με τα υλικά της πιο πλούσιας φαντασίας, κυριαρχούν στην τηλεοπτική ψυχαγωγία του διεθνούς κοινού. Οι ήρωες (και οι αντιήρωες) του «Game of Thrones», γιατί αυτό είναι το παραμύθι στο οποίο αναφερόμαστε, έχουν αυτές τις ημέρες έναν επιπλέον λόγο να πανηγυρίζουν: μετά τη διάκριση (άλλη μια διάκριση) της παραγωγής όπου πρωταγωνιστούν στην πρόσφατη τελετή των Emmy, το «Παιχνίδι» των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις (αυτοί είναι οι δημιουργοί του σίριαλ) έγινε η πιο πολυβραβευμένη σειρά μυθοπλασίας στην ιστορία του θεσμού με 38 μέχρι στιγμής νίκες. Στο μεταξύ τα γυρίσματα τω νέων επεισοδίων συνεχίζονται: μετά την προβολή του 6ου Κύκλου, που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2016, αναμένονται ο 7ος που θα προβληθεί μέσα στο 2017 και ακολούθως ο 8ος που θα βγει στον αέρα το 2018.
Η συνταγή της επιτυχίας


Βασισμένο στη σειρά βιβλίων φαντασίας «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» («Α song of ice and fire») του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (είναι συμπαραγωγός και συν-σεναριογράφος του σίριαλ), το «Game of Thrones» δεν δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει καθώς διέθετε όλα τα συστατικά που απαιτούνται για να «μαγειρευτεί» μια επιτυχία: μια δυνατή ιστορία με ανατροπές και εκπλήξεις, μια άρτια παραγωγή και τη βοήθεια της τεχνολογίας χάρη στην οποία η από τηλεοράσεως ψυχαγωγία έχει περάσει σε μια νέα θαυμαστή εποχή όπου όλα, σχεδόν όλα, μοιάζουν δυνατά. Παιδί αυτής της εποχής το σίριαλ του ΗΒΟ, είναι από τη μία ένα θρίλερ εξαιρετικής αγριότητας και ωμού ρεαλισμού και από την άλλη ένα παραμύθι με όλες τις υπερβολές και τις υπερβάσεις των παραμυθιών. Τρομακτικό, υπαινικτικό, χιουμοριστικό, σέξι, προκλητικό, σοκαριστικό, αφόρητα σκληρό αλλά (ορισμένες φορές) και τρυφερό, μία πολεμικό έπος και μία σαπουνόπερα, μία περιπέτεια, μία κοινωνικό δράμα, η πολυδάπανη αυτή παραγωγή είναι, σε τελική ανάλυση, ένα πολυμορφικό σίριαλ που απευθύνεται σε εξαιρετικά ευρύ κοινό, προσφέροντάς του λίγο απ’ όλα: από «Βασιλιά Ληρ» και «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ ως «Εραστή της λαίδης Τσάτερλι» του Ντ. Χ. Λόρενς, από «Οδύσσεια» και «Ιλιάδα» του Ομήρου ως Πόου, από Μούρναου ως Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τιμ Μπάρτον.
Μετά το «Game» τι;


Ενώ το συνεργείο του «Game of Thrones» ετοιμάζεται να αρχίσει τα γυρίσματα του 7ου κύκλου στην Ιρλανδία, ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ο συγγραφέας των βιβλίων όπου βασίστηκε η σειρά, έκανε μια δήλωση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους του σίριαλ: «Υπάρχει ήδη αρκετό υλικό το οποίο διανθίζεται διαρκώς» είπε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία ενός prequel, για να συμπληρώσει όμως και πως: «Αυτά, βεβαίως, είναι ευσεβείς πόθοι καθώς έχουμε ακόμη δουλειά, πρέπει να ολοκληρώσουμε τους δύο επόμενους κύκλους». Οπως και αν έχει, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση «Game of Thrones» θα μας απασχολεί για πολύ ακόμη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ